ЦИТАТИ ТИЖНЯ

28.10.2011

Ганна Герман,
радник Президента Януковича
— про те, як її біля телестудії закидали яйцями прихильники Тимошенко:

— Це хороший знак. Віктор Янукович після того, як у нього в Івано–Франківську кинули яйцем, став Президентом України. Кожен політик повинен пишатися, якщо політичні опоненти закидують його яйцями. Жодне яйце в мене не влучило. А шкода! Такий знак треба носити як орден.

(«Обком»)

Збігнєв Бжезинський,
американський політолог, колишній радник із національної безпеки президента Джиммі Картера
— про справу Юлії Тимошенко для Європи:

— Для тих, хто хоче бачити Україну в Європі, існує спокуса повести себе в дусі Макіавеллі. Мовляв, забудьмо про Тимошенко, приймімо Україну – і все буде доб­ре. Таке ставлення з боку Європи до корумпованої, керованої диктатором України дало б підстави корумпованій та керованій диктатором Росії очікувати такого ж ставлення до себе. Ніхто в Європі не піде на такі умови.

(«Голос Америки»)

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про те, чи не лякає його доля екс–Прем’єра Юлії Тимошенко:

— Це мене не лякає, я кажу абсолютно, так би мовити, щиро й однозначно. Мені неприємно, безумовно, те, що Прем’єр–міністр колишній перебуває на лаві підсудних. Зрозуміло, мені це неприємно. А кому це може бути приємно, скажіть? Знайдеться хоч одна людина, яка може побажати комусь опинитися на лаві підсудних? Напевно, ні.

(«Інтер»)

Віктор Ющенко,
Президент України в 2005—2011 рр.
— про українську мову Миколи Азарова:

— Він подав гарний приклад вивчення української мови. Приємно, що Микола Янович говорить українською майже чисто, навіть із галицьким акцентом. Це гарний прогрес. Я цьому просто аплодую.

(«Шустер live»)

Олександра Кужель,
екс–заступник голови партії «Сильна Україна»
— про намір голови «СУ» Сергія Тігіпка разом із партією влитися в Партію регіонів:

— Я не засуджую вас. Напевно, для того, щоб перемогти мафію, потрібно її очолити. Але я з цим свавіллям миритися не можу. Я 17 років займалася створенням середнього класу, і я не можу піти в команду, яка його знищує. Мого місця тут немає.

(«Обком»)