НОВИНИ ПЛЮС

27.10.2011

Україна — Європа

У проекті резолюції щодо ситуації в Україні депутати Європарламенту звертають увагу на те, що перенесення візиту Президента Віктора Януковича до Брюсселя, який планувався на 20 жовтня, дає можливість вирішити проблеми, що викликають стурбованість у Європі. Євродепутати вважають, що це може сприяти відновленню конструктивного діалогу, який «може привести до парафування угоди про асоціацію, за умови досягнення значного прогресу як щодо технічних, так і щодо життєво важливих політичних перешкод».

Голосування за резолюцію заплановане на сьогодні, 27 жовтня.

Візити

Учора Президент Віктор Янукович завершив державний візит до Федеративної Республіки Бразилія. Напередодні в столиці країни, місті Бразиліа, він провів зустрічі з президентом Бразилії Ділмою Руссефф і головою Сенату Національного конгресу Жозе Сарнеєм. У розмові з пані Русефф Янукович зокрема подякував за підтримку діяльності представницьких органів української громади. Сторони видали спільну заяву з цього приводу.

Також Віктор Янукович наголосив, що Україна і Бразилія рішуче налаштовані активізувати роботу над проектом «Циклон–4 — Алкантара», який останнім часом гальмує. «Ми вже інвестували 100 млн. доларів, і я не маю сумніву, що цей проект стане реальністю найближчим часом. Завдання — завершити у 2013 році всі початкові роботи для запуску ракет», — сказав Президент України. Янукович і Ділма Руссефф підтвердили готовність бути присутніми на першому запуску української ракети–носія «Циклон–4» із бразильського космодрому Алкантара.