Єжи Гоффман: Я маю відданого глядача

Єжи Гоффман: Я маю відданого глядача

Наступного року маестро виповниться 80. У такому віці й у такому статусі він має право говорити все, що думає, — здебільшого Гоффман цим і користається (наприклад, обговорюючи у неділю на прес–конференції аспекти польської історії початку ХХ століття, на додачу до запальної промови режисер показав усім відомий промовистий жест «А ось вам..!»).

Божественне світло

Божественне світло

Адама Сталони–Добжанського, художника, графіка, реставратора пам’яток мистецтв, професора Краківської академії мистецтв, чиї вітражі представлені у виставкових залах «Хлібні» Національного заповідника «Софія Київська», у Польщі називають «творцем світла».

Тіло і доля у царстві Хроносу

Тіло і доля у царстві Хроносу

Автори цих книжок оперують у своїх творах такими сакральними поняттями, як «час», «доля» і «шлях». І нехай фантазійна стилістика дещо спрощує сприйняття цих складних філософських категорій, але завдяки їй важкий досвід чужих культур, яким обтяжена епоха постмодерну, набуває ознак нестримної легкості нашого з вами буття.

Конструктивність без фанфар

Конструктивність без фанфар

Цьогорічна церемонія відкриття кінофестивалю «Молодість» відрізнялася скромністю. Причому як запрограмованою (про ситуацію з фінансуванням генеральний директор фестивалю Андрій Халпахчі напередодні розповідав детально, не приховуючи ні цифр, ні емоцій), так й імпровізованою (із гостей, заявлених оргкомітетом, до Києва приїхали не всі).

Всі статті рубрики