Юлі згадають усе?

20.10.2011

Юлія Тимошенко знову обвинувачувана. Тепер у справі, порушеній СБУ за перекладання боргів корпорації «ЄЕСУ» на держбюджет. Слідчим лише у вівторок удалося допитати та пред’явити обвинувачення Леді Ю в СІЗО у присутності її захисника — нардепа Сергія Власенка.

Показово, що вчора міністр оборони Росії Анатолій Сердюков заявив, що його відомство й надалі домагатиметься в судах повернення боргу «ЄЕСУ».

А Генпрокурор Віктор Пшонка вчора говорив не лише про нову справу проти Тимошенко, а й про перспективи наступних.

Керманич ГПУ хоче дати детальнішу правову оцінку у справах, які розслідувалися щодо лідерки БЮТ раніше й були закриті в 2005 році, коли вона вперше очолила уряд. Мовляв, одні справи закривав екс–Генпрокурор Святослав Піскун, інші — суд. «Необхідно перевірити, чи не було поспішності або порушення закону при закритті цих справ стосовно Тимошенко в українських судах», — сказав Пшонка.

Цей намір Різницької вкрай обурив захисника Тимошенко Сергія Власенка. Вiн заявив, що якщо вже копатися у старих справах, то Генпрокурор повинен ще й переглянути зняття судимостей із Президента. «Нехай Пшонка перегляне рішення по шапках Януковича, по зняттю судимостей. Це був би чесний і мужній хід», — каже Власенко, який вважає останні дії влади абсурдними.

А Пшонка згадав ще дві порушені проти Тимошенко справи — щодо використання «кіотських» грошей та придбання автомобілів швидкої допомоги — й поскаржився пресі на адвокатів Леді Ю: мовляв, вони всіляко затягують ознайомлення з кримінальними справами.

А ТИМ ЧАСОМ...

 

Палата громад Канади одностайно засудила вирок у справі Юлії Тимошенко.

Запропонована парламентом Канади стратегія для України включає в себе, зокрема, підтримку громадянського суспільства, неурядових організацій, незалежних ЗМІ, перегляд пріоритетів канадсько–українських відносин, а також моніторинг майбутніх парламентських виборів. При цьому щодо наступних виборів в Українi парламентарії Канади висловлюють побоювання. Оскільки лідери двох опозиційних партій — Юлія Тимошенко та Юрій Луценко — не мають змоги взяти в них участь.