В убогості — жіноче обличчя

В убогості — жіноче обличчя

Якщо в сім’ї на кожну людину припадає менш ніж 1025 грн. на місяць, то вона вважається бідною. А таких сімей, як розповіла старший програмний менеджер Програми розвитку ООН в Україні Катерина Рибальченко, в нашій країні у 2010 році нарахували 24,1 відсотка. Саме з цієї, сумнівної як на погляд просто обивателя, а не науковця, відмітки — 1025 грн. — вираховують соціологи українських бідняків. Тому соціологи й можуть констатувати, що в Україні... скоротилася кількість бідних людей. Порівняно з 2008 роком — на 2,3 відсотка. Такі премудрості офіційної статистики.

Хотіли Уолл-стріт, а захопили увесь світ

Хотіли Уолл-стріт, а захопили увесь світ

За те, щоб покласти на рахунок свої ж, зароблені потом і кров’ю, гроші, банк вимагає комісію. Зняти з банкомата — знову комісія. Переказати на рахунок хворої матері чи дитині, що навчається в іншому місці, — плати. Отримав кредит? Будь готовий до того, що, можливо, все подальше життя доведеться гарувати лише для того, щоб бути в змозі погашувати відсотки. А жити ж коли?!

Повстаньте, гнані і голодні!..

Повстаньте, гнані і голодні!..

Учора Федерація профспілок України відзначила Міжнародний день боротьби з бідністю, скликавши масову акцію протесту в центрі Києва. Близько десяти тисяч її учасників — таку кількість нарахували самі організатори — пройшли від майдану Незалежності до будівлі Кабінету Міністрів України.

Всі статті рубрики