Про магів–видавців та янголів–читачів

Про магів–видавців та янголів–читачів

12—16 жовтня у Києві відбудеться таке рідкісне для України явище, як форум дитячої літератури. «Азбукове королівство магів і янголів» — фестиваль, ініційований Музеєм української книги і друкарства, у столиці відбувається вже вдруге. Чим захід порадує «янголів» (тобто читачів–дітей), які «маги» (письменники, художники, видавці) його відвідають — ми розпитали у організатора заходу, директора музею Валентини Бочковської.

Свято доброї справи

Свято доброї справи

Про особливості святкування Дня Академії у НаУКМА знає кожен, начуваний зі штибом студентського життя в Києві: «брюхи», куліш, вулична вистава, фаєр–шоу і запальна дискотека. Цьогоріч же спудейський карнавал, приурочений до 20–річчя відродження закладу, доповнять соціально важливою акцією — доброчинним концертом «Об’єднуємося заради життя!». Перший концерт відбудеться сьогодні — 12 жовтня, о 18:00 в актовій залі Культурно–мистецького центру НаУКМА (вул. Іллінська, 9) — за участі таких гуртів як «Друга ріка», Dazzle Dreams, «Нумер 482», Pur:Pur, Ride the Subway. Музиканти закликають нас не бути байдужими і долучитися до збору коштів на лікування могилянців — Жені Ангела, Наталі Мурашко і Наталі Тарасової. Ціна питання у даному випадку — 50 грн. за можливість стати пліч–о–пліч з українськими рок–гуртами у доброчинній справі й задуматися над тим, що, можливо, наступного разу тобі також знадобиться допомога.

Сила рими

Сила рими

Після завершення своєї активної присутності в культурному керівництві екс–начальник Київського управління культури та екс–керівник Головної служби гуманітарної політики секретаріату Президента України Олександр Биструшкін зосередився на ідеї, роботу над якою розпочав iще кілька років тому. Зусиллями Олександра Павловича шанувальники українського слова змогли поповнити свої колекції аудіодисками «Твої сини, Україно, твій біль, твоя слава», де Биструшкін об’єднав творчість Тараса Шевченка, Івана Франка, Василя Стуса, іншими тематичними збірками... Днями народний артист України представив свою чергову роботу — СD «І Україна їх почує», цього разу Олександр Биструшкін читає поезію шістдесятників.

Всі статті рубрики