Чотири дні до вироку

07.10.2011

До 11 жовтня — дати, коли суддя Родіон Кірєєв може почати оголошувати вирок екс–Прем’єр–міністру Юлії Тимошенко, лишилося чотири дні. У фракції БЮТ не тішать себе ілюзіями й переконані, що їхню лідерку таки засудять, а не виправдають. Через це й нервують: за словами БЮТівця Андрія Кожем’якіна, народнi обранці, згідно зi своїм депутатським статусом, планують таки потрапити до зали Печерського суду на оголошення вироку, хоча раніше Кiрєєв дозволив бути присутніми лише журналістам.

Водночас інший БЮТівець Юрій Одарченко подав позов на Президента Януковича за незаконне, на його думку, призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського райсуду Києва (мовляв, участі у конкурсі на вакантну посаду судді той не брав, кваліфікаційного іспиту не складав). Звісно, на оголошення вироку цей позов ніяк не вплине, адже подано його надто пiзно.

Учора ж опозиції не вдалося вмовити нардепів iз більшості у ВР декриміналізувати статті 364 і 365 КК, за якими судять Тимошенко та Юрія Луценка. Жодна з пропозицій щодо досягнення компромісу між більшістю і опозицією не пройшла. На думку окремих нардепів–«регіоналів», не варто змінювати Кримінальний кодекс під одну людину.