ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Наталя Бондаренко: Я починаю друге тенісне життя — як тамагочі

Наталя Бондаренко: Я починаю друге тенісне життя — як тамагочі

«Досягнення всього мого життя — це мої діти», — каже Наталя Бондаренко — український тренер, яка виховала трьох дочок–тенісисток, зробила світовими зірками Олену й Катерину. Але спортивні результати наших улюблениць — перемоги в матчах, рейтингові очки, титули, призові кошти — лише видима частина айсберга під назвою «кар’єра тенісиста». Життя спортсмена–професіонала складається і з безлічі інших моментів. Без їх усвідомлення важко знайти відповідь на питання, де й чому розгубив тенісист переможний дух?

Ще недавно Олена мала звання першої ракетки України, у квітні 2008 року посідала в рейтингу WTA 19–те місце — найвище у кар’єрі. Не надто відставала від старшої сестри й Катерина — 29–та в рейтингу WTA в жовтні 2009–го. Однак практично в унісон сестри зазнали травм і ніяк не можуть повернутися на попередні високі позиції. Катерина тепер — 78–ма у світовому ранг–листі (хоча й перша ракетка країни), а Олена — аж 183–тя у світі (сьома в Україні). Що заважає дівчатам знову перемагати та як на їхній теніс вплинуло заміжжя, «УМ» розповіла мама Альони й Каті, Наталя Володимирівна.

Не Шакірою єдиною

Не Шакірою єдиною

Завтра мають поставити крапку в епопеї з чи не найбільш масштабним будівництвом часів незалежної України. На 18–ту годину суботи призначено офіційну церемонію відкриття реконструйованого Національного спорткомплексу «Олімпійський». Очевидно, він ще довго утримуватиме першість за видатками: нагадаємо, остання офіційно озвучена Кабміном сума кошторису стадіону — 4 млрд. 590 млн. грн. Тепер, стараннями будівельників «Київміськбуду», НСК має дах із напівпрозорих мембран над трибунами, нові освітлювальні, інженерні, комунікаційні та мультимедійні системи, перестелені газон футбольного поля та бігові доріжки, різнобарвні пластикові сидіння, фаст–фуди та магазини, новий окремий VIP–сектор, ложу для преси, Президента тощо. Арена на 70 050 місць, де 1 липня наступного року відбудеться фінал чемпіонату Європи з футболу, отримала класифікацію «еліт».

Всі статті рубрики