«Обличчю» Чехії — 75

«Обличчю» Чехії — 75

Екс–президент декомунізованої Чехословаччини, перший президент Чехії, колишній дисидент, славетний драматург, письменник, режисер та історик — усе це про Вацлава Гавела, який учора відсвяткував 75–річний ювілей. Гавел ніколи не вирізнявся міцним здоров’ям, кілька разів проходив через складні операції, перебував на межі життя і смерті. Колишній опозиціонер і свій ювілей зустрів скромно, оскільки досі одужує від складного запалення дихальних шляхів, яке переніс у березні. Хоча віднедавна Гавел знову почав з’являтися на різноманітних імпрезах та брати участь у громадських заходах, адже він і надалі залишається одним із найактивніших правозахисників у світі. Привітати визначного діяча з ювілеєм до Праги приїхали колишня держсекретар США Мадлен Олбрайт, польський публіцист Адам Міхник та багато інших відомих політиків, літераторів і правозахисників, які разом із іменинником відкрили у Празі пам’ятник 28–му президенту Сполучених Штатів Вудро Вільсону. Привітання надіслали також Білл та Хілларі Клінтони, канцлер ФРН Ангела Меркель, нинішній президент Чехії Вацлав Клаус тощо.

Чеченське альтер его Путіна

Чеченське альтер его Путіна

Свій 35–річний «ювілей» наймолодший із глав суб’єктів Російської Федерації, очільник Чечні Рамзан Кадиров, збирався відзначити скромно. Напередодні дня народження чеченський лідер повідомив, що зустріне його в колі родини та друзів і під страхом звільнення заборонив чиновникам дарувати йому будь–які подарунки та проводити святкові заходи з цієї нагоди.

Квазікристал — це завжди неповторність…

Квазікристал — це завжди неповторність…

Шведська Королівська академія наук учора назвала прізвище чергового лауреата Нобелівської премії — цього разу з хімії. Ним став 70–річний ізраїльський учений Даніель Шехтман, який працює в Технологічному інституті Хайфи. Нобелівський комітет відзначив науковця за відкриття квазікристалів, яке «фундаментально змінило уявлення про будову постійних тіл».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики