«Україні таке й дарма не потрібно»

«Україні таке й дарма не потрібно»

Володимир Путін, який днями подав заявку на поновлення в іпостасі президента Росії, виступив з ідеологічним маніфестом свого третього президентського терміну. Саме так аналітики розцінюють статтю Путіна «Новий інтеграційний проект для Євразії — майбутнє, яке народжується сьогодні», що вийшла в московській газеті «Ізвєстія» 4 жовтня.

Наріжний камінь статті обсягом майже 15 тисяч знаків — обговорення перспектив Єдиного економічного простору — проекту, що стартує 1 січня 2012 року. Попри те, що українська влада часів пізнього Кучми і Януковича першої прем’єрської каденції всіляко затягувала Україну до ЄЕП, Бог милував нас від офіційного членства в цій структурі, яку відтак залишилися формувати Росія, Білорусь і Казахстан. Мета Путіна — долучити Україну не тільки до ЄЕП, а й до так званого Євразійського союзу. Ідею такого утворення ще в 1990–х роках виношував президент Казахстану Назарбаєв. Через півтора десятиліття її взявся втілювати на практиці Путін.

Де кримінал без декриміналізації

Де кримінал без декриміналізації

Учора народні депутати внесли до порядку денного Верховної Ради законопроект Віктора Януковича, який передбачає пом’якшення відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності. Як писала «УМ», одна з поправок цього проекту стосується 365 статті Кримінального кодексу («Перевищення влади та службових повноважень»), за якою судять Юлію Тимошенко. Утiм проект Януковича зачіпає лише «господарські» злочини і не стосується політичних.

Загород–загін

Загород–загін

Управління справами апарату Верховної Ради повторно спростовує причетність до зведення металевої загорожі на межі з Маріїнським парком. «ВРУ не виступає замовником робіт з встановлення металевої огорожі на межі з Маріїнським парком», — ідеться у листі управління у відповідь на запит «УМ».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики