«Марія» передала овації для Ступки

«Марія» передала овації для Ступки

Останнім часом фестиваль «Марія», присвячений українській актрисі Марії Заньковецькій, відкривається за одним і тим же сценарієм: за пару днів до старту його засновник і художній керівник Лариса Кадирова не знає, відбудеться він цього року чи ні. Не став винятком і рік 2011–й. Знову нерви, знову гарячкове розмірковування над тим, куди ж селити учасників, які вже під’їжджають до Києва... Але відповідні рішення–накази після всіх можливих дедлайнів у найвищих владних кабінетах таки були підписані, і традиційно втомлена, але задоволена Лариса Кадирова оголосила про відкриття VІІІ Міжнародного фестивалю жіночих монодрам «Марія». Між іншим, цей фест — єдиний у своєму роді, в Європі, окрім «Марії», інших фестивалів жіночих монодрам не існує.

Вуді і капусник

Вуді і капусник

«Симпатично» — це перша реакція на фільм Вуді Аллена «Опівночі в Парижі» (Midnight in Paris). Як чашка кави і свіжий круасан, він тонізує й дає позитивний заряд на цілий день, тому хочеться рекомендувати дивитися цей фільм зранку — у будні з колегами, а у вихідні з коханими (незважаючи на назву фільму й те, що всі чудеса з головним героєм відбуваються вночі). Тоді здоровий коктейль із самоіронії, любові й дещиці наївності допоможе вам прожити ще один повний задоволення день.

Превентивна публіцистика

Превентивна публіцистика

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Творчість неординарної особистості XX століття Миколи Руденка вперше дослiдив iз точки зору превентивностi публiцистики Олександр Михайлюта у своїй монографiї «Вiдкриття Миколи Руденка». Вона є оригiнальної працею i присвячена публiцистичному доробку видатного українського мислителя, лiтератора, правозахисника, Героя України, лауреата Шевченкiвської премiї, дiйсного члена Української вiльної академiї наук (США).

Всі статті рубрики