Не відбирайте у киян газети!

Не відбирайте у киян газети!

Низка підприємств, що спеціалізуються на друці й розповсюдженні друкованих видань, звертається до Президента України, Генпрокуратури, голови КМДА та інших посадовців iз проханням не позбавляти киян можливості купувати газети і журнали.

Немає пам’яті — не буде нації

Немає пам’яті — не буде нації

Напередодні 78–х роковин Голодомору 1932—1933 років у Національному музеї «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» відкрилася виставка «Розгойдані дзвони пам’яті». В експозиції — 126 картин відомого українського живописця, лауреата Шевченківської премії Валерія Франчука. Ці полотна, в яких змальовано жахи Голодомору, митець подарував українському народу.

Рости, сосно, зростай, безпеко!

Рости, сосно, зростай, безпеко!

На майданчику комплексу «Вектор» у Чорнобильськiй зонi вiдчуження почалося зведення Централiзованого сховища вiд­працьованих джерел iонiзуючого випромiнювання. Учора під час урочистої церемонії відкриття будівництва Надзвичайний i Повноважний посол Великої Британiї в Українi Лi Тернер та голова Державного агентства України управлiння зоною вiдчуження Володимир Холоша посадили невелику сосонку — як символ життя на ураженiй радiацiєю територiї. Разом iз сосною за кiлька метрiв виростатиме i сховище, в якому за 10—12 рокiв планують зiбрати радіоактивні відходи з усiєї України.

Борг? Бомж!

Борг? Бомж!

Уже наступного дня після відповідного рішення суду банк має право виселити з квартири боржника, який, приміром, не сплачує кредит. Така неприємна новація прописана в Законі «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України відносно урегулювання правових стосунків між кредиторами і споживачами фінансових послуг», нещодавно ухваленому Верховною Радою. Можливо, саме це пояснює кредитну активність багатьох банків, які постійно спрощували процедуру i видавали так звані «ризикові» кредити практично без підтвердження платоспроможності людини, яка позичала в банку гроші.

Як невЧАСно!

Як невЧАСно!

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога звернувся до Голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням ініціювати перегляд рішення парламенту про зміну порядку обчислення часу в Україні. Як ідеться в його листі, депутатське рішення про скасування «зимового» часу «негативно вплине на життєдіяльність значної частини громадян України, завдасть шкоди здоров’ю людей, призведе до певних економічних втрат, спричинить звичайні людські життєві складнощі». Особливо це відчують жителі західних областей України, де взимку тепер світлий час доби наступатиме аж після 9–ї ранку. Та й на решті території країни діти йтимуть у школу, а дорослі на роботу ще затемна. Очільник МНС наголошує, що це рішення було ухвалене без належного врахування пропозицій науковців, фахівців та громадської думки. Хоча спеціалісти якраз вважають природним і виправданим, з точки зору здоров’я людей та економічних інтересів держави, другий часовий пояс, який найточніше відповідає астрономічному часу. Тому, наголошує голова МНС, варто скасувати «літній» час і повернутися до звичного нам «зимового».

«Гуляю з собакою,

«Гуляю з собакою,

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Не треба мати багато фантазії, щоб з огляду на всі фактори (негативні), уявити образ міліціонера: на списаному автомобілі, заправленому на власні гроші... Після виконання своїх обов’язків він повертається в райвідділ, у якому от–от відключать за борги опалення й електроенергію...» Так бідкався міністр внутрішніх справ, пояснюючи на слуханнях щодо реформування системи МВС у Верховній Раді «проколи» під час нещодавньої спецоперації в Одесі. Проте опозицію ці скарги не надто розчулили — за словами віце–спікера ВР, БЮТівця Миколи Томенка, вона вимагає від Президента скликати невідкладне засідання РНБО з цього приводу. А від глав МВС та СБУ — на час розслідування цієї справи написати заяви про відставку».

Нагадаємо, в ніч на п’ятницю під селом Кошари в Одеській області у перестрілці з угрупованням російського кілера та кримінального авторитета Аслана Дикаєва загинуло двоє правоохоронців — боєць спецпідрозділу МВС «Беркут» Віктор Кожеко та співробітник ДАІ Олександр Розмариця, ще четверо були поранені. Через день зловмисників виявили в Одесі. Приватний готель–будинок на вулиці Великого Фонтану, де вони ховалися, упродовж п’яти годин брали штурмом силовики спецпідрозділів «Альфа», «Сокіл» і «Беркут». В результаті спецоперації двох злочинців було вбито, один утік, ніхто з городян та правоохоронців не постраждав. Місце перебування утікача — 34–го жителя Сімферополя Андрія Шемятенкова — поки що не відоме. Отже, операція триває. Тим часом «Україна молода» знайшла очевидців цієї події та дізналася, як оцінюють дії спецназівців високопосадовці.

Всі статті рубрики