Екскаватор проти «релігійних загарбників»

Екскаватор проти «релігійних загарбників»

Свого часу «УМ» уже розповідала про своєрідний тернопільський феномен, коли група релігійних фанатиків самовільно захопила кілька соток землі в центрі парку Національного відродження поряд зi Співочим полем. Прикриваючись начебто чудесною з’явою в тому місці самої Богородиці і маніпулюючи релігійним менталітетом місцевого населення, члени об’єднання «праведних католиків», яке не визнала жодна із зареєстрованих на Тернопільщині конфесій, поступово звели там чималу будівлю та добротний паркан, відтак почали поводитися у громадському місці так, ніби це їхня приватна територія. До міської ради постійно надходили скарги від мешканців міста і на досить агресивну поведінку «релігійних загарбників», і на «блокаду» ними джерела, воду з якого раніше брали сотні жителів навколишніх мікрорайонів. Нездатність раз і назавжди припинити самоуправство під благородним покровом посадові особи колишньої міськради пояснювали цілою низкою правових колізій, а на самих «праведних католиків» навіть до суду та прокуратури подавали, але каплиця лише обростала новими будівельними конструкціями. А от нова влада терпіла недовго.

Коли б’ють по голові...

Коли б’ють по голові...

Минулого понеділка у Єлизаветівці, що у Петриківському районі, відбулася, за місцевими мірками, історична подія: 86 осіб засвідчили свою участь в ініціативній групі з проведення місцевого референдуму. На останній планують винести питання про довіру депутатам сільради. Передували цьому гучні події, які минулого тижня вилилися навіть у прес–конференцію в столичному інформагентстві УНІАН. З журналістами спілкувався 29–річний голова Єлизаветівської сільської ради Максим Голосний, той самий «вискочка», який кинув рішучий виклик («УМ» про це вже писала) «регіональній» владі в області.

Замок iз папiрнi

Замок iз папiрнi

Ольга Богомолець — відомий лікар–дерматолог, власниця приватної клініки «Інститут дерматокосметології доктора Богомолець», співачка, громадська діячка, засновниця арт–холу «Кайрос» — тепер ще й господиня замку. Минулої п’ятниці у Радомишлі на Житомирщині відкрили історико–культурний комплекс «Замок Радомисль», який на кошти Ольги Богомолець та її колишнього чоловіка Олексія Шереметьєва підняли з руїн.

Всі статті рубрики