Два паспорти в обох кишенях

Два паспорти в обох кишенях

Депутат Одеської облради від Партії регіонів Олександр Пресман вважає, що наявність у нього двох паспортів — українського та американського — не суперечить законодавству України. Про це він заявив публічно на прес–конференції: «Сьогодні багато правоохоронних органів займаються Олександром Пресманом. Якщо я депутат облради і, можливо, один iз кандидатів у депутати Верховної Ради, то, напевно, на це запитання всі вже відповіли».

«Хворий» і не винний

«Хворий» і не винний

Черкаська міліція неодноразово заявляла, що її оперативники ловлять злочинців, а потім суди їх дивним чином виправдовують і відпускають на волю. Цього разу заява на ту саму тему. Але вже не лише про «роботу» суддів, а й прокурорів.

Проблемна «біометрика»

Проблемна «біометрика»

Тиждень тому Верховна Рада передбачила впровадження документів, що засвідчують особу і громадянство України і містять біометричні дані. За ухвалення в цілому відповідного законопроекту № 8507 «Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України» проголосувало 257 депутатів. Закон ще не підписаний Президентом і не набув чинностi, але його ухвалення парламентом уже спричинило неабияку критику як з боку окремих депутатів від опозиції, так і з боку влади (зокрема, його розкритикував міністр юстиції Олександр Лавринович). Серед проблемних місць закону про біометричні паспорти — те, що українці змушені будуть платити за обмін десятків документів. Авторам законопроекту — нардепам Валерію Коновалюку та Ірині Бережній (Партія регіонів), Олегу Зарубінському (Блок Литвина), Володимиру Мойсику («Наша Україна») та Олександру Буджераку (група «Реформи заради майбутнього») — закидають ще й лобіювання інтересів комерційної структури, що здійснює виготовлення бланків документів із голографічними захисними елементами. Зауважимо, що технологіями, які дозволяють виготовляти такі паспорти, в Україні нині володіє лише скандально відомий консорціум «ЄДАПС».

Всі статті рубрики