Ілона знайшлася

22.09.2011

Черкащанка Ілона Шитик, про яку «УМ» розповідала в матеріалі «То була не наша Ілона!», знайшлася. Нагадаємо, що 23–річна дівчина поїхала навчатися до технічного університету в німецькому місті Брауншвейг торік і там зникла. Її батьки — Надія Петрівна та Анатолій Дмитрович — востаннє спілкувалися з Ілоною в березні минулого року по скайпу. Донька була не в гуртожитку, а в невідомій кімнаті. Коли батьки поцікавилися її навчанням, вона перепитала: «А кому потрібне те навчання?». Під час тієї розмови дівчина заявила, що починає нове життя. Батьки кажуть, що «то була не наша Ілона — недоброзичлива, з агресивним поглядом, вона просила відмовитися від неї, практично попрощалася з нами».

Родина Шитик переконана, їхню доньку завербували інтернет–шахраї. Змучені невідомістю батьки розшукували Ілону за допомогою ЗМІ, зверталися навіть до приватного детектива і в російську телепрограму «Жді мєня». Саме після виходу цієї передачі Ілона Шитик таки знайшлася. Вона виставила в інтернеті своє відеозвернення, в якому заявила про те, що вся розповсюджена інформація про неї не тільки не відповідає дійсності, а й перекручує факти. Дівчина запевняє, що завжди має доступ до своєї електронної пошти. А ще розповідає про непорозуміння, які були в неї з матір’ю, коли вона жила в Черкасах. «Я не бажаю, аби мене розшукували і поширювали про мене фальшиву інформацію. У моїх стосунках із батьками я не потребую сторонньої допомоги», — підсумовує Ілона Шитик.

У цій непростій ситуації втішає тільки те, що молода черкащанка жива й здорова. І сподіватимемося, що в стосунках із рідними людьми вона й справді розбереться сама.