Без Гулі, зате з Вікі й Барселоною

14.09.2011
Без Гулі, зате з Вікі й Барселоною

У центрі уваги модниць усього світу — Нью–Йорк. Тут триває тиждень моди сезону весна/літо–2012. Проте цього разу відвідувачі не побачать витворів дизайнерської фантазії дочки президента Узбекистану Гульнари Карімової, яка торік успішно дебютувала у Нью–Йорку з колекцією свого бренду GULI. Напередодні початку нинішнього фешн–шоу його організатор, компанія IMG Fashion, оголосила, що призначений на 15 вересня показ колекції Карімової скасовано. Компанія не надала жодних пояснень, окрім того, що «виникла низка питань».

Раніше проти участі Гульнари у нью–йоркському тижні моди виступила правозахисна організація Human Rights Watch, яка звинувачує узбецьку владу в придушенні демократії і масових порушеннях прав людини. Хоча модні критики до колекцій Карімової ставляться досить поблажливо. 39–річна дизайнерка використовує національні мотиви та узбецькі тканини. А взагалі, мода для Карімової — хобі. Із 2010 року дочка глави держави обіймає посаду посла Узбекистану в Іспанії, а також є послом своєї країни при ООН.

Натомість у британки Вікторії Бекхем, постійної учасниці тижня моди в Нью–Йорку, жодних проблем не виникло. Цього разу співачка–дизайнерка вирішила не обмежуватися довжиною міді, що є характерною ознакою суконь та спідниць її марки, і представила колекцію, в якій нарівні із сукнями «в діл» було й чимало міні–спідниць. Кольори — класичні чорний, білий, «кава з молоком» і темно–синій, розбавлені яскравими вкрапленнями помаранчевих моделей.

Серед інших дефіле найбільше глядачів зібрали Томмі Хілфігер (колекція в стилі поп–арт із яскравими сукнями та пончо й абстрактними принтами), Діана фон Фюрстенберг (вона пропонує носити комбінезони найрізноманітнішого крою та сукні в яскраві квіти), Зак Позен (його сукні, як завжди, були бездоганними), «Кусто Барселона» (квітчасте «плетиво»), L.A.M.B. (плямиста, переважно чорно–біла лінія одягу співачки Гвен Стефані) тощо.