ХРОНІКА

14.09.2011

Теніс

Відкритий чемпіонат США. Чоловіки. Фінал. Джокович (Сербія, 1) — Надаль (Іспанія, 2) — 6:2, 6:4, 6:7 (3:7), 6:1.

24–річний серб Новак Джокович уперше в кар’єрі виграв відкритий чемпіонат США, підтвердивши статус лідера світового рейтингу. Це загалом уже четвертий тріумф Джоковича на турнірах серії «Великого шолома» й третій — цього року. Раніше Новак двічі вигравав турніри найвищого розряду в Австралії й одного разу — Уїмблдон.

* * *

У новому рейтингу АТР українець Олександр Долгополов повернувся з 23–го місця на найвище для себе в кар’єрі 20–те. Сергій Стаховський втратив вісім позицій і тепер є 63–м. У чільні рядки ранг–листа «Ю–Ес Оупен» змін не вніс: попереду — Джокович, Надаль, Федерер, Мюррей, Феррер.

Перша п’ятірка в жіночому рейтингу (WTA) тепер виглядає так: Возняцьки (без змін), Шарапова (+2), Азаренко (+2), Звонарьова (–2), На Лі (+1).

Провідні українки посідають такі місця: Катерина Бондаренко — 70 (–1), Леся Цуренко — 130 (+5), Марія Коритцева — 136 (+6), Тетяна Лужанська — 148 (–1), Юлія Бейгельзімер — 150 (+5), Ольга Савчук — 153 (–4), Олена Бондаренко — 157 (–33).

Футбол

Україна. Останній матч 10–го туру першої ліги. «Нафтовик» — «Титан» — 1:1.

* * *

Президент ФК «Львів» Юрій Кіндзерський підтвердив, що команда припиняє своє існування й знімається зі змагань у першій лізі, оскільки жодної пропозиції щодо фінансування він так і не отримав. Власник клубу видав гравцям трудові книжки й заявив, що продовжить займатися дитячим футболом.

* * *

Англія. Останній матч 4–го туру прем’єр–ліги. «КПР» — «Ньюкасл» — 0:0.

* * *

Іспанія. Останній матч 2–го туру прімери. «Малага» — «Гранада» — 4:0.

Регбі

Завершився чемпіонат України з регбі-7 — виду спорту, який включили в програму Олімпійських ігор 2016 року. Золоті медалі серед чоловіків здобув харківський «Олімп», срібні — одеський «Лідерс», бронзові — «Оболонь–Університет» із Хмельницького.

Баскетбол

Чемпіонат Європи серед чоловіків (Литва). 2–й груповий раунд. Група F (Вільнюс)

3–й тур. Росія — Македонія — 63:61, Греція — Грузія — 73:60, Словенія — Фінляндія — 67:60.

Підсумкове становище: Росія — 10, Македонія — 9, Греція — 8, Словенія — 7, Фінляндія — 6, Грузія — 5.

У чвертьфіналах зустрінуться: Іспанія — Словенія, Литва — Македонія, Франція — Греція, Росія — Сербія.

Пляжний футбол

Чемпіонат світу (Равенна, Італія). Фінал. Бразилія — Росія — 8:12 (2:3, 2:6, 4:3). За третє місце: Португалія — Сальвадор — 3:2.

Росіяни вперше стали чемпіонами світу на піску, перемігши у феєричному фіналі збірну «чарівників м’яча». Це при тому, що бразильці виграли 13 «мундіалів» із 15 попередніх.

Фінальна частина наступного ЧС відбудеться 2013 року на Таїті.

Легка атлетика

На 13–му, передостанньому, етапі «Діамантової ліги», який відбувся в Цюріху (Швейцарія), виступили троє українців. Стрибун у висоту Дмитро Дем’янюк посів п’яте місце, підкоривши 2,28 м, — як і «бронзовий» росіянин Іван Ухов та чемпіон світу зі США Джессі Уїльямс. У бігу на 400 м із бар’єрами Анастасія Рабченюк фінішувала шостою, а Лілія Лобанова зійшла з дистанції 800 м.

Хокей

На зібранні російських чиновників найвищого рангу, включно з президентом Дмитром Медведєвим, вирішили, що «Локомотив» (Ярославль) нинішній сезон у Континентальній хокейній лізі пропустить. Найближчим часом команду, основний склад якої розбився в авіакатастрофі, сформують на базі молодіжного складу й заявлять у вищу лігу. За рік «Локо» повернеться до КХЛ, причому матиме можливість заявити на одного легіонера більше, ніж інші клуби, й отримає гарантоване місце у «плей–оф».