Неспокійна жалоба

Неспокійна жалоба

Минулої неділі Америка завмерла — у скорботі за жертвами терактів 11 вересня 2001 року та... в очікуванні нового нападу. Напередодні 10–х роковин атаки на вежі–близнюки Всесвітнього торговельного центру у Нью–Йорку та на Пентагон у Вашингтоні спецслужби неодноразово попереджали: «Аль–Каїда» та інші терористичні організації готують на цей день нові теракти.

Залишився тільки один...

Залишився тільки один...

Мартиролог жертв авіакатастрофи, в якій загинули хокеїсти ярославського клубу «Локомотив», поповнився ще одним іменем. Учора в опіковому центрі Інституту хірургії ім. Вишневського помер нападник Олександр Галімов. Лікарі зробили все можливе, та опіки понад 80 відсотків тіла виявилися несумісними з життям.

Нафта пішла

Нафта пішла

Національна перехідна рада Лівії, яку вже визнали єдиною офіційною владою держави багато країн світу (в тому числі й Україна), готується сформувати «повноцінний» уряд. За словами заступника голови цього повстанського органу влади Махмуда Джибріла, новий кабінет міністрів із великими повноваженнями почне діяти впродовж 7—10 днів.

Після Мубарака — хоч би не війна...

Після Мубарака — хоч би не війна...

Після перемоги революції, яка на початку лютого скинула президента Хосні Мубарака, Єгипет залишається неспокійним. Не допоміг навіть прихід (нібито тимчасовий) до влади військових, на «сильну руку» яких єгиптяни покладали великі надії. Маніфестації на каїрському «Майдані» — площі Тахрір — iз моменту зміни державного керівництва фактично не вщухають: люди протестують проти низьких зарплат, високих цін, недостатньо суворого суду над Мубараком, який правив країною тридцять років, тощо. Але події, які розгорнулися в столиці Єгипту ввечері минулої п’ятниці, стали особливо тривожним дзвінком: після чергового «дня гніву» демонстранти вирушили до посольства Ізраїлю, рознесли 2,5–метрову бетонну стіну, споруджену з метою безпеки за кілька днів до того, й увірвалися в приміщення. Приводом для нападу на дипмісію стало вбивство 18 серпня п’ятьох єгипетських поліцейських, які загинули біля кордону з Ізраїлем під час обстрілу з гелікоптера ізраїльських ВПС (він нібито переслідував палестинських бойовиків). Принагідно погромники не пошкодували й колег тих, за кого «мстилися», — атакували розташовану поряд із посольством будівлю каїрського поліцейського управління.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики