«Доїти» Німеччину — конституційно

«Доїти» Німеччину — конституційно

Учорашній день був значною мірою вирішальним для подальшої долі єврозони: Конституційний суд Німеччини мав оголосити вердикт щодо законності надання цією країною фінансової допомоги партнерам по зоні євро. Відповідний позов до КС іще торік подали шестеро провідних німецьких економістів — противників євроінтеграції та фінансового «доїння» Німеччини як провідної країни єврозони. Рішення суддів, затамувавши подих, чекали й міжнародні інвестори, і влада країн, що перебувають у зоні ризику — передусім Греції, фінансовий пакет допомоги якій було затверджено ще в травні. Тепер вони можуть зітхнути з полегшенням — як повідомляє «Німецька хвиля», Федеральний Конституційний суд ФРН у Карлсруе підтвердив: надання фінансової допомоги іншим державам єврозони цілком відповідає Конституції.

Не все те блищить, що називають «золотом»

Не все те блищить, що називають «золотом»

Іспанці та італійці знову мітингують проти жор­стких заходів, спрямованих на виведення їхніх країн із кризи. Позавчора десятки тисяч людей вийшли на вулиці Мадрида, Барселони, Сарагоси, Валенсії, Більбао та інших іспанських міст на знак протесту проти намірів влади внести зміни в Конституцію задля встановлення так званого «золотого правила», яким визначається верхня межа дефіциту державного бюджету в розмірі трьох відсотків.

Салеметсиз бе!* — Чєго?!

Салеметсиз бе!* — Чєго?!

Казахська інтелігенція вимагає від влади внести зміни в Конституцію, позбавивши російську мову статусу офіційної. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, відповідне звернення підписали 138 літераторів, митців, політиків, учених тощо. Підписанти наполягають на тому, що все офіційне ведення справ та листування державних установ із громадянами має відбуватися лише казахською мовою, і вимагають змінити текст сьомої статті основного закону. Вона містить три пункти. У першому сказано, що державною мовою країни є казахська, а у другому одразу ж подано «уточнення»: «У державних установах та органах місцевого самоврядування нарівні з казахською використовується російська мова». Цей другий пункт, на думку національно свідомих казахів, зводить нанівець положення першого, тому його треба викреслити.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Останній політ «Локомотива»

Останній політ «Локомотива»

У Росії розбився літак, на якому ярославська хокейна команда «Локомотив» летіла до Мінська, на матч із місцевим «Динамо». Із 45 людей на борту (37 «локомотивців» та восьми членів екіпажу) вижило лише двоє (за іншими даними — троє). За інформацією сайту LifeNews, це нападник «Локомотива» та збірної Росії Олександр Галімов і технік літака Сізов, які з важкими травмами та опіками були доставлені до лікарні. Серед загиблих, швидше за все, є й двоє українців...

Всі статті рубрики