Юлі «світить» сімка?

08.09.2011

Учора Юлія Тимошенко таки вирішила давати в судi свiдчення у своїй справі. Підсудна говорила, сидячи — на знак протесту проти того, що Феміда так і не залучила до «газової» справи всіх заявлених нею доказів, свідків та експертів, які мали б підтвердити відсутність у діях Тимошенко складу злочину. Суддя Родіон Кірєєв, за спостереженнями журналістів, кілька разів ледь не заснув за столом. Вочевидь давалася взнаки втома. Молодий носій мантії поспішно щодня веде цю справу день у день від ранку й до пізнього вечора.

Перш за все, лідерка БЮТ наголосила, що в матеріалах справи фальшивий примірник директив «Нафтогазу» на підписання газових угод у 2009 році, i це засвідчив один зі свідків. Бо там немає її підпису, а лише факсиміле. Леді Ю ще й попросила суд надати окрему оцінку відсутності в матеріалах справи оригіналу її директив. Логічно запитати: де ж тоді оригінал? Припустимо, що давно знищений під час «замітання слідів». Але тоді це не красить і сторону обвинувачення, яка поклала до справи не доказ, а якийсь «лiвий» папірець.

На думку екс–Прем’єрки, її дії не завдали жодних збитків «Нафтогазу», тож нехай суд ретельно проаналізує відповідні документи у справі. Підсудна також переконана, що прокурори не довели її особистий інтерес при підписанні газових угод, а свідчень свідків у суді було достатньо для закриття справи на стадії попереднього судового розгляду.

При цьому напередодні навіть куратор захисту, нардеп Сергій Власенко, заявив у ефірі «5–го каналу», що не вірить у виправдання судом Юлiї Володимирiвни i вона отримає покарання у вигляді позбавлення волі на 7—10 років.

 

ДО РЕЧІ

Нібито «згущуються хмари» й над суддею Кірєєвим: голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко в інтерв’ю «Главкому» повідомив, що дав вказівку відкрити провадження проти цього судді. Бо з десяток нардепів–БЮТівців поскаржилися на грубість Кірєєва, упередженість тощо. Адвокати Тимошенко цьому не зраділи, бо влада тим самим тисне на суддю, тримає «на гачку»: мовляв, виправдаєш її — отримаєш негативне рішення ВРЮ.

Натомість у самій ВРЮ спростували слова свого шефа: мовляв, ніякого провадження на Кірєєва не відкривали, а лише розглядають скарги БЮТівців на його дії.