Пiсля останнього слова

07.09.2011
Пiсля останнього слова

Юля махає прихильникам рукою з автозака. (Фото Рейтер.)

Судовий розгляд справи Юлії Тимошенко добігає свого логічного кінця. За припущеннями адвокатів екс–Прем’єра, з огляду на пришвидшені темпи розгляду справи обвинувальний вирок їхній клієнтці можуть винести найближчими днями. Орієнтовно — цієї п’ятниці. Адже вже сьогодні суд може завершити розгляд «газової» справи Тимошенко, оголосивши про завершення досудового слідства, припускає адвокат Юрій Сухов. Після цього мають відбутися судові дебати, а підсудній нададуть останнє слово. Далі суд iде до нарадчої кімнати, а потім оголошує вирок.

На думку адвоката Олександра Плахотнюка, сторона обвинувачення та Феміда поспішають, оскільки «докази свідчать, що в діях нашої підзахисної немає складу злочину, але обвинувальний вирок доведеться оголошувати».

«Ми вважаємо, що вироку, найвірогідніше, слід очікувати у п’ятницю, або понеділок чи вівторок», — повідомив Українськiй службi Бi–Бi–Сi нардеп від БЮТ Олександр Гудима. БЮТівці наполягатимуть, щоб суд оголошував вирок Леді Ю в присутності телекамер.

Що Феміда поспішає, засвідчило й учорашнє засідання: суддя Родіон Кірєєв відмовився допитати всіх свідків та експертів, заявлених стороною захисту. А коли Юлія Тимошенко заявила, що надаватиме свідчення лише після того, як буде допитано заявлених нею, але відхилених судом осіб, суддя розцінив це як відмову підсудної надавати свідчення суду та особисто оголосив свідчення лідерки БЮТ, надані нею під час досудового слідства. Відтак уже по обіді суд оголосив перерву до сьогоднішнього ранку, щоб захист міг підготувати всі заявлені клопотання.

 

ВУЛИЦЯ

Прихильники Тимошенко облили водою співробітників міліції під час вивезення екс–Прем’єра з території суду до СІЗО. Кілька фанаток Юлі ще й били міліціонерів порожніми пластиковими пляшками, газетами та сумками по шоломах. Обійшлося без потерпілих.

Таку реакцію пікетувальників можна пояснити тим, що в понеділок бійці «Беркута» знесли десяток наметів прихильників Тимошенко, які ті встановили по інший бік Хрещатика. Тоді правоохоронці затримали сiмох найактивніших «юлефанів», що чинили їм опір. Постiйне наметове містечко поруч із будівлею суду міліція не зачіпала.

Учора міліція відпустила п’ятьох затриманих, на них складено адмінпротоколи. За даними МВС, серед затриманих — троє киян, два помічники нардепів та один рецидивіст (двічі судимий за вбивство та шахрайство).