НОВИНИ ПЛЮС

02.09.2011

Ющенко покине державну дачу

Віктор Ющенко переїжджає з державної дачі у Кончі–Заспі до власного будинку. Про це розповіла його дружина Катерина, яка вчора відзначала 50–річчя, в інтерв’ю «1+1». «Ми зараз переїжджаємо в новий дім, і там дуже багато роботи. Я залишаю чоловікові все по технічних питаннях, по надвору. А все по дизайну, по кухні, то я намагаюся сама вирішити», — зазначила пані Катерина. За її словами, переїзд відкладався «із деяких причин, включаючи пожежу». Навесні 2010 року в будинку у Нових Безрадичах згоріла частина покрівлі.

Митний союз — не для України

Україна не може вступити до Митного союзу з Росією, оскільки вже є членом Світової організації торгівлі. Про це вчора заявив Прем’єр–міністр Микола Азаров під час лекції для студентів Київського університету ім. Шевченка. «Як ви знаєте, я був одним з ініціаторів і прихильників економічної інтеграції наших країн, і саме я говорив про ідею створення ЄЕП», — зазначив Аазаров, додавши, що в 2008 році Україна обрала інший напрямок і увійшла до СОТ.

Луценка звільнить цироз?

Лікарі Міністерства охорони здоров’я констатували в арештованого екс–глави МВС Юрія Луценка цироз печінки (криптогенний) із явищем портальної гіпертензії та варикозом вен стравоходу. Про це вчора повідомила його дружина Ірина. За словами пані Луценко, також у медичному висновку зазначено, що, враховуючи прогресуючий характер захворювання, хворому з метою уточнення діагнозу необхідне лікування з дообстеженням в умовах спеціалізованого гастроентерологічного стаціонару. Адже за відсутності повноцінного лікування можливе подальше прогресування цирозу печінки з його декомпенсацією, розвитком ускладнень (крововиливів тощо) і трансформацією у рак.

«Влада свідомо знищує мого чоловіка, не надаючи йому медичного лікування», — заявила Ірина Луценко й додала, що діагноз «цироз печінки», згідно з законодавством, дає підстави для звільнення лідера «Народної самооборони» з–під варти. Нагадаємо, що Юрія Луценка утримують у СІЗО вже дев’ятий місяць.