«Селянин» із «Царського села»

02.09.2011

Адреса будинку, який значиться у декларації про доходи одеського мера Олексія Костусєва за минулий рік, досі не була відома. Однак місцеве видання «Думская.net» провело своє розслідування. Виявилося, за часів головування в Антимонопольному Комітеті України Олексій Костусєв придбав дім у Києві.

Чотириповерховий палац із садом та фонтаном у дворі, розташований на 20 сотках, обійшовся «регіоналові» приблизно в 6 млн. доларів. Така ціна зумовлена тим, що дім розташований у так званому «Царському селі» столиці. Неподалік — Києво–Печерська лавра та «Батьківщина–Мати», поруч — посольства різних країн, зокрема Великої Британії та Швейцарії. У цьому ж районі мають будинки лідер КПУ Петро Симоненко, гравець «Динамо» Артем Мілевський, колишній голова Нацбанку України Володимир Стельмах, інші заможні та впливові українці...

Не дивно, що саме журналісти «Думская.net» перші дізналися, де розташовується дорогий дім одеського міського голови, придбаний на невідомо які доходи. Адже видання належить сину Костусєва, його принциповому політичному опоненту — заступнику голови Одеської облради Олексієві Гончаренку.

Олена МИЛОСЕРДНА