НОВИНИ ПЛЮС

01.09.2011

У Донецьку «розгромили» КПУ

У Донецьку в ніч із 30 на 31 серпня вчинили напад на обком Компартії. «Злочинці розкрили двері, розгромили офісні приміщення, завдавши значних матеріальних збитків, розмалювали двері свастикою», — йдеться в повідомленні прес–служби обласного комітету КПУ. Партійці припускають, що ці дії «носять відверто політичний характер iз метою залякати комуністів Донецької області, які активно борються за захист соціальних прав трудящих, пенсіонерів, проти перекручування радянської історії».

Справа 24 серпня

Народний депутат Олесь Доній виклав в інтернет аудіозапис свого допиту в міліції у справі про сутички після мітингу 24 серпня. У розмові зі слідчим, яку Доній відкрито записував на диктофон, «НУНСівець» викрив працівника МВС у політичній заангажованості й непрофесіоналізмі. Той не зміг відповісти, чому для надання свідчень запрошено саме Донія й чому для протоколу потрібна згадка про фракційну приналежність депутата. Олесь повернув розмову проти самої міліції, яка «вчинила хуліганські дії проти демонстрантів та труїла їх сльозогінним газом». Слідчий відмовився заносити цю частину діалогу в протокол. На певному етапі 50–хвилинного допиту працівник МВС визнав, що «толку не буде», і допит
завершився.

Автономія

Голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов може бути призначений новим прем’єр–міністром автономії. Про це повідомляє видання «Коментарі» з посиланням на джерело в адміністрації Президента. Позавчора Константинова викликали для розмови в Київ. Очевидно, що саме цей член Партії регіонів, висуванець блоку «За Януковича!» очолить Радмін АРК замість померлого «регіонала» Василя Джарти. Також є дані, що новим спікером кримського парламенту у вересні може бути обраний інший «регіонал» — Григорій Іоффе.

Справа футбольних фанатів

Активіст динамівського фан–руху «Динамо» Андрій Кориновський позавчора отримав статус підозрюваного у справі про побиття співробітника стадіону «Динамо», русофіла Андрія Саламатова під час матчу проти «Карпат» 7 серпня. Триває слідство за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу («хуліганство»), підтвердив речник ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук; із Кориновського взяли підписку про невиїзд.

Водночас уболівальники «Динамо» пов’язують слідчі дії з Кориновським не з бійкою, а зі скандуванням фанатами образливого гасла на адресу Президента України.