Кризу «на скаку» зупинить...

Кризу «на скаку» зупинить...

Американський часопис «Форбс» оприлюднив свій черговий щорічний рейтинг 100 найвпливовіших жінок світу. Цього року його очолила канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка піднялася з торішнього четвертого місця і витіснила з першої сходинки дружину президента США Мішель Обаму. Меркель уже утримувала титул найвпливовішої жінки світу у 2006—2009 роках, і у 2011–му знову повернула його собі, відігравши надзвичайно важливу роль у виведенні своєї країни зі світової економічної кризи. Також експерти «Форбс» відзначили фрау канцлера за вплив на світову економіку та зусилля зі стабілізації зони євро.

«Тато» айфона пішов у відставку

«Тато» айфона пішов у відставку

Привівши свою компанію на вершину успіху, засновник і генеральний директор комп’ютерного гіганта Apple Стів Джобс подав у відставку. Єдине, що могло спонукати «батька» найдорожчої корпорації світу до такого кроку, — стан здоров’я. Нагадаємо, сім років тому лікарі виявили у 55–річного Джобса рак підшлункової залози. Йому пощастило — цей вид злоякісної пухлини, на відміну від 99% випадків раку підшлункової, був операбельним. Проте через два роки після успішної операції лікарям довелося здійснити ще й пересадку печінки. Джобс повернувся до роботи, але з січня цього року знову пішов на лікарняний, поінформувавши співробітників електронною поштою, що тимчасово відходить від справ. «Мої проблеми виявилися серйознішими, ніж я підозрював», — зізнався Стів. У березні він з’явився на публіці, аби представити останню версію планшетного комп’ютера iPad, і був присутнім на обіді на честь лідерів Кремнієвої долини, що його організував президент США Барак Обама.

МКС на голодному пайку

МКС на голодному пайку

Космічна репутація Росії значно похитнулася: уперше з 1978 року зазнав катастрофи транспортний корабель «Прогрес», який мав доставити продукти харчування та інший вантаж на Міжнародну космічну станцію. Представники компанії «Роскосмос» повідомили, що «Прогрес» не зміг вийти на задану орбіту, бо не встиг набрати потрібну швидкість. Відповідно до розрахунків, він мав відділитися від ракети–носія «Союз» позавчора о 17:09 за московським часом, але відстикування сталося в позаштатному режимі. За словами представників «Роскосмосу», «було порушено роботу двигуна, що спричинило його аварійне відключення». Уламки корабля впали в Алтайському краї в районі урочища Дежир–Гік. Учора, за умов дощу та поганої погоди, почалися їх пошуки.

Вселенські сироти

Вселенські сироти

Більше 12 мільйонів осіб у світі не мають громадянства жодної країни, повідомив учора в Женеві верховний комісар ООН у справах біженців Антоніу Гутерріш. Для визначення таких людей існує юридичний термін «апатриди». Особливо гостро ця проблема постає у країнах Південно–Східної та Центральної Азії, Африці та на Близькому Сході. «Ці особи вкрай потребують допомоги, оскільки постійно перебувають у стані жахливої правової ізоляції», — зазначив Гутерріш.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики