Рукописи відходять. «Цифра» не горить!

Рукописи відходять. «Цифра» не горить!

Найавторитетніший у галузі складання різних рейтингів американський часопис «Форбс» оприлюднив черговий список: письменників із найбільшими прибутками. У якому вже другий рік поспіль лідирує не надто популярний у нас, але надзвичайно розкручений у США американський письменник Джеймс Паттерсон. За період iз травня 2010–го по квітень 2011 року 64–річний автор, твори якого Стівен Кінг назвав «занудним трилером жахливого письменника», заробив 84 мільйони доларів. За рівнем річного доходу він більш ніж удвічі випереджає «срібного призера» — романістку Даніелу Стіл, яка за вказаний період заробила 35 млн. доларів. І аж на третій сходинці розташувався легендарний майстер фантастики та жахів Стівен Кінг, заробітки якого становлять 28 млн. доларів.

Підтримай тютюновиробника — помри від раку!

Підтримай тютюновиробника — помри від раку!

П’ять найбільших тютюнових компаній США подали судовий позов до американського Управління з контролю якості продуктів і ліків. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, тютюнові монстри вимагають скасувати закон, відповідно до якого із серпня 2012 року їм доведеться розміщувати на сигаретних пачках шокуючі зображення наслідків паління. Цей закон, ухвалений ще 2009 року, зобов’язує тютюновиробників розміщувати на пачках із цигарками не лише письмові попередження про шкідливість паління, а й фотографії вражених раком легень курців, трупів людей, до смерті яких призвело надмірне паління, ампутованих iз цієї ж причини кінцівок та гнилих зубів. Ці зображення мають займати всю поверхню цигаркових пачок, а також займати не менше 20 відсотків площі друкованої реклами тютюнових виробів.

Чудова сімка планети

Чудова сімка планети

Населення нашої планети ще цього року перетне магічну позначку у 7 мільярдів. Згідно з даними оприлюдненого вчора звіту французького Національного інституту демографічних досліджень (НІДД), надалі, впродовж усього ХХІ століття, чисельність населення Землі буде залишатися стабільною після того як сягне рівня 9–10 мільярдів. Розглядаючи темпи зміни чисельності землян, фахівці НІДД прогнозують, що впродовж 2011 року вона балансуватиме на поміркованій позначці в 1,1 відсотка. Зафіксований 50 років тому максимальний показник становив 2 відсотки. Стабілізація показника зміни чисельності населення Землі обумовлена зниженням середньостатистичної по планеті народжуваності — до 2,5 дитини на одну жінку, тоді як 1950 року цей показник становив 5.

Замість держави — війна

Замість держави — війна

На лінії протистояння турецької армії та курдів знову гаряче. Позавчора пізно увечері турецька авіація завдала ударів по позиціях та базах курдських повстанців на півночі Іраку в районі гірського хребта Канділь. Бомбардування мало на меті ліквідувати об’єкти протиповітряної оборони та укриття. Загалом 15 турецьких винищувачів F–16 завдали ударів по 168 об’єктах бойовиків із Курдської робітничої партії в районах Хакурк, Авашин–Басьян, Зап та Метіна, повідомив учора в офіційній заяві з цього приводу генштаб турецької армії. Перед авіаударами ці цілі та ще приблизно 100 об’єктів було піддано інтенсивному транскордонному артилерійському вогню. Про втрати серед бойовиків та руйнування не повідомляється. Окремо турецька армія вказує на те, що «ця спецоперація була скерована винятково проти терористів» і не зачепила мирне населення.

Всі статті рубрики