Цить! Пан їде

19.08.2011
Цить! Пан їде

Учора донецька міліція зробила все, щоб довести: на Донбасі люблять Віктора Януковича. Уранці правоохоронці затримали групу людей, які планували зустріти Президента на шляху проходження кортежу з аеропорту Донецька в Макіївку. «У них вилучені плакати образливого для Президента змісту. Складається протокол за частиною 185 прим. 4 Адміністративного кодексу — «Проведення несанкціонованих мітингів», — повідомили виданню «Острів» у прес–службі міліції.

У Макіївці ховали Василя Джарти — голову Ради міністрів Криму, колишнього мера шахтарського міста, який помер напередодні. З цієї нагоди до Макіївки з’їхалася чимала частина владної еліти; сам Янукович прилетів із Криму, де перебуває у відпустці.

До речі, в бабусь, яких «пов’язала» міліція, нібито знайшлися й плакати з образами Джарти.

Але й це ще не все. На шляху Януковича «попалося» ще кілька осіб. Зокрема, міліція провела у райвідділок журналістів, котрі намагалися зняти на камеру кортеж Президента. Як розповів голова організації «Союз ошуканих вкладників» Дмитро Верзилов, уранці він із кореспондентами сайтів «НГО», «Кордон» та «Агентства журналістських розслідувань» стояв на узбіччі неподалік від аеропорту Донецька. Коли журналісти почали зйомку, до них підійшли правоохоронці й попросили пройти «для встановлення особи». «Співробітники міліції затримали нас без пояснень. Сказали, що ми виглядаємо «якось підозріло», — розповів Верзилов. Пізніше їх випустили.

Ну й фінал параноїдальних заходів безпеки: іще кількох людей затримали за те, що вони стояли на зупинці з сумками, в яких, за підозрами, була зброя. Із таким же успіхом можна «перезатримати» всіх громадян, які в день проїзду кортежу Януковича мають потребу поїхати в інший населений пункт із якимсь багажем...