Дитяча посада «помаранчевого»

16.08.2011

Глава держави Віктор Янукович запровадив посаду уповноваженого Президента з прав дитини і призначив на неї «нашоукраїнця» Юрія Павленка. Нове чиновницьке крісло глава держави створив «із метою забезпечення належних умов для реалізації громадянських, економічних, соціальних та культурних прав дітей в Україні». Також для достойної роботи новоствореного відомства в АП створено окреме Управління забезпечення діяльності уповноваженого Президента з прав дитини.

Колишній міністр молоді та спорту в урядах Тимошенко та Єханурова, Юрій Павленко заявив в інтерв’ю «5–му каналу», що готовий призупинити членство в партії «Наша Україна»: «Без сумніву, весь свій час сьогодні я буду присвячувати своїй роботі, виконанню своїх обов’язків і, звичайно, не зможу повною мірою приділяти увагу партійній роботі. І в разі потреби я не боюся призупинити своє членство в «Нашій Україні». Павленко додав, що поки не обговорював це питання з керівництвом партії.

Натомість Павленко вже трудиться не покладаючи рук — заявив про намір розробити державну програму з політики у сфері захисту прав дитини до середини вересня 2011 року. Такі завдання перед ним, мовляв, поставив Президент Віктор Янукович.

У цьому Юрiй нагадує iншого молодого полiтика - Владислава Каськіва, який теж був членом блоку «Наша Україна», але перейшов у табiр Януковича, коли той запропонував продовжити професiйну дiяльнiсть iз новою владою.

Тим часом опоненти вже закидають Юрію Павленку політичне пристосуванство. Скажімо, народний депутат Геннадій Москаль переконаний: екс–міністра призначили уповноваженим Президента з прав дитини «за правильні свідчення» у справі Юлії Тимошенко в суді.