НОВИНИ ПЛЮС

11.08.2011

Україна і Росія

Під час завтрашньої зустрічі президентів України та Росії в Сочі може йтися про справу колишнього Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко. Відповідний пункт до порядку денного пропонує внести Москва, повідомила агенція «Інтерфакс». «Цілком очевидно, що Росія пішла ва–банк у відстоюванні «газових» угод і долі свого важливого політичного союзника», — зазначило джерело агентства.

Опір

До роботи Комітету опору диктатурі приєдналися Українська соціал–демократична партія (сателіт БЮТ) і партія «Свобода». Про це повідомив нардеп Сергій Соболєв. Раніше до роботи комітету зголосилося вісім партій, а також голова фракції «НУНС» Микола Мартиненко.

Уточнення

У посольстві Франції в Україні зазначають, що причиною заміни посла є завершення трирічної місії Жака Фора, а не заяви у «справі Тимошенко». «Всупереч поширеній деякими джерелами (нібито МЗС Франції покарало амбасадора через підтримку Тимошенко. — Ред.), ротація відбувається в рамках звичайної процедури», — заявили в амбасаді, додавши, що Франція «дуже стурбована» арештом екс–Прем’єрки.

Черновецький рве сорочку за українство

Номінальний мер Києва Леонід Черновецький запевняє, що є громадянином України. «Я, Леонід Черновецький, є громадянином України з 13 листопада 1991 року і, відповідно до чинного законодавства України, не можу бути громадянином будь–якої іншої країни світу, в тому числі Ізраїлю», — йдеться у листі Черновецького на адресу агенції УНІАН.