Спалити Лондон за пару кросівок

Спалити Лондон за пару кросівок

Замість ущухнути, сутички та заворушення, які тривали на околицях Лондона з минулої суботи, в ніч із понеділка на вівторок перекинулися на інші англійські міста. Нагадаємо, безчинства почалися після того, як поліцейський із метою самооборони застрелив 29–річного нігерійця Марка Даггана. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, приклад із банд переважно емігрантської молоді, які фактично розгромили кілька столичних районів — підпалювали будинки й авто, грабували магазини, билися з поліцією — взяли їхні послідовники у Бірмінгемі, Ліверпулі, Манчестері та Брістолі. А в Лондоні тим часом з’явилася перша жертва цієї хуліганської катавасії: помер учасник перестрілки з поліцією, якого було поранено в районі Клепхем 8 серпня.

Арафата отруїв соратник?

Арафата отруїв соратник?

Смерть палестинського лідера Ясіра Арафата, який у листопаді 2004 року швидко згорів від невідомої хвороби, була вбивством. І причетний до нього колишній високопосадовець Палестинської Автономії Мохаммед Дахлан — учасник змови з метою отруїти Арафата. Такі сенсаційні дані містяться у звіті спеціальної слідчої комісії, фрагменти якого потрапили у розпорядження палестинських ЗМІ та телеканалу «Аль–Джазіра». Версія про те, що багаторічного лідера палестинського народу, лауреата Нобелівської премії миру «прибрали», з’явилася одразу по його смерті й відтоді неодноразово лунала з вуст тих чи інших представників Палестини, проте доказів на її підтвер­дження оприлюднено не було. При цьому головним замовником убивства Арафата вважали передусім Ізраїль, а не когось із соратників.

Ще не перемогли, а вже сваряться

Ще не перемогли, а вже сваряться

Мустафа Абдель Джаліль, глава правлячого органу лівійських повстанців — Національної перехідної ради (НПР) — відправив у відставку виконавчий комітет Ради, який виконує обов’язки кабінету міністрів. За словами Джаліля, його рішення було викликане «політичною та військовою некомпетентністю» повстанських урядовців. А один із представників НПР повідомив, що виконавчий комітет було розпущено у відповідь на вбивство минулого місяця командувача силами повстанців генерала Абделя Фатаха Юніса.

Всі статті рубрики