Число кремлівського диявола — 08.08.08

Число кремлівського диявола — 08.08.08

08.08.08 — «красива» дата з трьома вісімками, на яку за рік записувалися в загси «цифростурбовані» молодята, у Грузії ніколи не асоціюватиметься з весільним бумом. 8 серпня 2008 року запам’ятається грузинам передусім як день, коли почалася війна. Воєнні дії на початку третього тисячоліття — не така вже й дивина: Ірак, Афганістан, Судан, Лівія... Проте відкритий напад Росії, попри всі неоднозначності у двосторонніх відносинах, для Грузії став громом серед ясного неба. Третю річницю цієї сумної події вчора відзначали і в Тбілісі, і в Москві. І там, і там сумували. Але про різне і по–різному...

Бунт у «соціальному раю»

Бунт у «соціальному раю»

Минулої суботи Ізраїлем прокотилася хвиля найбільших в історії цієї країни демонстрацій. На вулиці Тель–Авіва та інших міст вийшло близько 300 тисяч людей, при тому що загальна кількість населення Ізраїлю становить 7,5 мільйона. У столиці протестний марш проти зростання цін на продукти харчування та житло за низьких, на думку демонстрантів, зарплат і соціальних виплат, почався з площі Хабіма, де вже три тижні стоїть наметове містечко, розбите ініціаторами протестів.

Тоттенхем — Скотланд–Ярд: рахунок невтішний

Тоттенхем — Скотланд–Ярд: рахунок невтішний

Британська поліція заарештувала більше ста учасників заворушень, що тривали на північних і південних околицях Лондона з вечора суботи до вчорашньої ночі. Як повідомило керівництво Скотланд–Ярду, загалом поранення у сутичках із хуліганами отримали 35 поліцейських. Найзапеклішими бої були в районі Тоттенхем, де мешкають переважно національні меншини, емігранти та нелегали, а безробіття вище, ніж в інших районах британської столиці.

Фінансове море хвилюється, раз...

Фінансове море хвилюється, раз...

Після того, як наприкінці минулого тижня міжнародна рейтингова агенція Standard & Poor’s уперше в історії США понизила кредитний рейтинг цієї країни, світ завмер в очікуванні, як відреагують на цю новину фінансові ринки в понеділок. Експерти S&P пояснили зниження кредитної довіри США «політичними суперечками останніх місяців», тобто поклали провину на американських політиків, з вини яких «управління країною та ухвалення державних рішень стали менш стабільними, менш дієвими та менш передбачуваними». Напередодні вчорашнього відкриття торгів на біржах республіканці та демократи обмінялися надзвичайно різкими взаємними звинуваченнями. Білий дім також змушений був визнати, що «політики занадто довго сперечалися про підвищення межі державного боргу». Водночас міністр фінансів США Тімоті Гайнер повідомив президенту Бараку Обамі, що не має наміру подавати у відставку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики