НОВИНИ ПЛЮС

05.08.2011

Обіцянки Януковича

Вищий адміністративний суд відмовився визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича у зв’язку з невиконанням ним обіцянок, даних напередодні виборів Президента. Суд мотивував своє рішення тим, що передвиборна програма кандидата в президенти — це засіб агітації, який не є законодавчим актом.

Автор позову Дмитро Ільченко звернувся до суду, звинувативши Януковича в тому, що, всупереч його обіцянкам, досі не введено податкові канікули для малого бізнесу терміном на п’ять років, не відбулося зниження ПДВ до 17% і не здійснено перехід на контрактну службу в армії.

Донецька влада

Головою Донецької обласної ради обрано «регіонала» Андрія Федорука. Його кандидатуру підтримали 124 депутати з 132 присутніх. Голосували таємно з використанням бюлетенів, припинивши перед цим повноваження Андрія Шишацького (у липні його призначили головою Донецької облдержадміністрації).

Уродженець Ковеля Федорук відомий як гендиректор ПрАТ «Менеджмент асетс корпорейшн», де засновник — Олександр Янукович, старший син Президента України.