З палацу — в клітку

З палацу — в клітку

У Поліцейській академії на околиці Каїру вчора стартував судовий процес над колишнім президентом Єгипту Хосні Мубараком. Тяжко хворого 83–річного екс–главу держави доставили до столиці гелікоптером зі шпиталю Шарм–ель–Шейха, де він перебував останні чотири місяці під охороною, і внесли до судової зали на ношах. Поруч із ліжком Мубарака на лаву підсудних посадили двох його синів, Алаа та Гамаля, а також колишнього міністра внутрішніх справ країни Хабіба Адлі і шістьох високих чиновників з його адміністрації. Перед початком судового засідання під будівлею Поліцейської академії відбулися сутички прибічників і противників колишнього президента, з яких одна людина загинула та 15 отримали поранення. Перед тим заворушення спалахнули і в Шарм–ель–Шейху, коли старого екс–главу держави, у якого виявили онкологічне захворювання, забирали з тамтешнього госпіталю.

Франк і єна — на вагу золота

Франк і єна — на вагу золота

Директор–розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард привітала домовленість республіканців та демократів у Конгресі США, які змогли–таки підняти планку державного боргу й не допустити технічного дефолту найбільшої економіки світу. «Ця угода корисна як для американської, так і для загальносвітової економіки, оскільки знижує міру невизначеності на ринках та зміцнює фінансову репутацію Сполучених Штатів», — вважає глава МВФ.

Колія завдовжки 5 мільярдів

Колія завдовжки 5 мільярдів

У Південно–Африканській Республіці введено в експлуатацію першу на Чорному континенті лінію швидкісної залізниці. Колія завдовжки 80 кілометрів, спорудження якої обійшлося у більш ніж 30 мільярдів рандів (близько 5 мільярдів доларів США), з’єднала міжнародний аеропорт Йоганнесбурга зі столицею країни — Преторією.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики