ХРОНІКА

04.08.2011

Футбол

Товариський матч між збірними України й Уругваю, запланований на 2 вересня, відбудеться в Києві, а не в Харкові, як попередньо анонсувалося. Про це повідомляє сайт Dynamo.kiev.ua з посиланням на власне джерело. Ареною буде стадіон «Динамо».

* * *

Ліга чемпіонів. 3–й кваліфікаційний раунд. Повторні матчі (результати вівторка). «Шемрок роверз» (Ірландія) — «Копенгаген» (Данія) — 0:2 (перша гра — 0:1), «Панатинаїкос» (Греція) — «Оденсе» (Данія) — 3:4 (1:1), БАТЕ (Білорусь) — «Екранас» (Литва) — 3:1 (1:1).

* * *

Спаринги. «Гамбург» — «Валенсія» — 1:2, «Вердер» — «Евертон» — 1:0.

Хокей

У першому контрольному матчі на зборі у Словаччині чемпіон України, «Донбас», розгромив командну тамтешньої екстраліги «Жиліну» з рахунком 6:1 (Матерухін, Бобкін, Цируль, Пискунов, Белухін — 2).

Велоспорт

Цього тижня головною подією для велопрофесіоналів є багатоденна гонка «Тур Польщі». Після трьох із семи етапів на чолі загального заліку розташувався німець Марцел Кіттель. Українці Руслан Підгорний і Ярослав Попович мають відставання від лідера в 30 секунд, а Олександр Квачук — 1 хв. 44 сек.

Шахи

У Ростові–на–Дону (РФ) триває жіночий турнір серії Гран–прі ФІДЕ. У першому турі єдина серед 12 учасниць українка Катерина Лагно чорними фігурами переграла росіянку Алісу Галямову.

Визнання

Найкращою спортсменкою України в липні експертна комісія НОК визнала шаблістку Ольгу Харлан. На недавньому чемпіонаті Європи миколаївка взяла «золото» в індивідуальному турнірі й «срібло» — в командному. Для Харлан це вже п’ята подібна відзнака. Найкращим тренером місяця назвали наставника Олі — Артема Скорохода.