Стоїть і не падає

Стоїть і не падає

Палата представників Конгресу США після довгих дебатів, суперечок і вагань схвалила–таки компромісний план зменшення бюджетного дефіциту, узгоджений раніше між Білим домом та представниками опозиційної Республіканської партії. Доля голосування в Конгресі, де демократи перебувають у меншості, була невідомою до останнього моменту. Зрештою законопроект підтримали 268 конгресменів (174 республіканці і 96 демократів), «проти» висловився 161. Учора о 19–й годині за київським часом документ мав бути поставлений на голосування в Сенаті, але це вже лише формальність, оскільки у верхній палаті Конгресу більшість належить Демократичній партії. Одразу після схвалення в Сенаті документ мав підписати президент Барак Обама. Світ врятовано: США уникли дефолту, а планета – чергової фінансової кризи.

Рубають гілку, на якій сидять

Рубають гілку, на якій сидять

Греція знову страйкує — цього разу свої вимоги уряду висунули таксисти. На роботу вони не виходять іще з 18 липня, але з 1 серпня їхня акція протесту набула ще жорсткiших форм. Як повідомляє «Євроньюз», водії таксі заблокували міжнародний аеропорт Іракліон на острові Крит, місцевий порт та кілька головних автомагістралей континентальної частини Греції. Головними заручниками такої ситуації стали тисячі закордонних туристів, яким доводиться йти більше кілометра пішки з валізами під спекотним сонцем через лінію блокади до аеропорту. Ті, кому бракує фізичної підготовки, нерідко запізнюються на свої авіарейси.

Дві голови, два колеса, а посередині...

Дві голови, два колеса, а посередині...

У прем’єр–міністра Росії Володимира Путіна позавчора був молодіжний бенефіс. Цього року на молодіжному форумі «Селігер» (за назвою однойменного озера), який щорічно проводить у Тверській області пропутінський рух «Наші» (вони ж — «нашисти», «путінюгенд», «піонери Путіна), ВВП був поза конкуренцією. Президент Дмитро Медведєв надав перевагу візиту до Калінінградської області, і хоча на кожному кроці табором Путіну щось та нагадувало про соратника–суперника, у серцях молоді панував лише один його світлий образ: як відомо, у росіян що «с глаз долой» — те «із сєрдца вон».

Всі статті рубрики