Сів би на лаву, а є лише нари

28.07.2011

Гучні баталії у процесі Юлії Тимошенко спричиняють дискомфорт іншим «клієнтам» Печерського райсуду. Так, на вчорашньому засіданні у справі Юрія Луценка не вистачало місць для сидіння. У кулуарах казали, що деякі меблі перенесли в зал, де слухалася «газова» справа Тимошенко.

Луценко намагався звернути увагу Феміди на нестачу крісел. «Те, що вчора «Грифон» поламав лавочки в Тимошенко, мене не влаштовує. Прошу дати доручення про забезпечення належних умов... Інакше приймайте розпорядження приходити журналістам зі своїми лавочками», — оголосив екс­міністр внутрішніх справ. Суддя Сергій Вовк відповів, що в суді недостатньо коштів, аби вмить вирішити проблему з меблями.

Учора суд продовжив зачитувати обвинувачувальний висновок Луценкові. Як і в соратниці по опозиції, у Юрія Віталійовича теж виникла колізія з адвокатами. Ігор Фомін пішов у відпустку, тож не міг брати участі в засіданні. Луценко стверджував, що процес не може тривати без захисника. Однак суддя зауважив, що в Юрія Віталійовича є інші адвокати, і продовжив слухання.

 

ДІАГНОЗ

Лікарі не виявили у Юрія Луценка вірусного гепатиту, однак встановили функціональний гепатит. Про це повідомила пресі дружина екс­міністра Ірина. «Це наслідок голодування, ув’язнення. Тобто гепатит є. А СІЗО це утаємничує», — цитує Ірину «Українська правда».