Створюємо моделi здорового суспiльства

20.07.2011
Створюємо моделi здорового суспiльства

Виконавчий директор БО «Фонду братів Кличків» Ганна Старостенко.

Уже другий рік поспіль Фонд братів Кличків спільно з Фондом Конрада Аденауера реалізують молодіжний проект «Оздорови суспільство!» Про його особливості «УМ» розповіла виконавчий директор БО «Фонд братів Кличків» Ганна Старостенко.

 

— Подорожуючи світом, особливо гостро відчуваєш проблеми українського суспільства: корупцію, правовий нігілізм, відсутність взаємоповаги ... Аби змінити такий стан, потрібно виховати нове покоління українців, які знають, що таке людські цінності, хочуть жити за європейськими стандартами. Саме для студентів, творчої молоді створено проект «Оздорови суспільство!» Ми готові надати найактивнішим учасникам методологічну і фінансову підтримку для створення моделей здорового суспільства у регіонах, де вони проживають.

— Які минулорічні нестандартні ідеї ви б відзначили?

— Найцікавішим виявився задум Анни Корбут, яка запропонувала проект  ненав’язливої соціальної реклами на нестандартних носіях: блокнотах, роликових ковзанах тощо. Варта уваги «Студія пальчикового живопису», яку відкрито  у Львові. А в рамках проекту «Життя для мистецтва» харківські студенти розмалювали старі ліфти будинків, створюючи мешканцям позитивний настрій.  

— Чи є якісь новації в умовах другої хвилі конкурсу?

— Наразі в одному проекті можуть взяти участь до трьох осіб. Адже одному важко бути «воїном у полі», краще мати команду однодумців. Зазначу, що активніше себе проявляють дівчата, аніж хлопці.

— Коли будуть оголошені переможці конкурсу? Що чекає на авторів найкращих ідей?

— Їх очікує участь у Творчих студіях восени. А три переможці отримають фінансову підтримку у розмірі 10 000 грн. на втілення власної ідеї. Головного ж переможця очікує приз. Який саме — нехай залишиться інтригою.

Наразі до нас надходить багато заявок, тому вирішено продовжити конкурс до 30 вересня. Cвої ідеї на конкурс «Оздорови суспільство. Друга хвиля» надсилайте на адресу Фонду братів Кличків: Київ 01019, А/С – 140, або електронною поштою: [email protected]. Форму заявки можна завантажити на сайті: http://www.klichkofund.org.ua.

— Пані Ганно, розкажіть про плани Фонду.

— У серпні проведемо освітньо–оздоровчий табір «Літня школа успіху» для дітей, які позбавлені батьківської опіки та перебувають в інтернатах, а також для дітей з багатодітних сімей. Восени вже вдруге будемо збирати найкращі екологічні ідеї від українських школярів. Переможці відвідають під час осінніх канікулах Париж.