Замах на цілісність республіки

Замах на цілісність республіки

Щонайменше 21 людина загинула і 131 отримала поранення — таким є сумний підсумок терактів, скоєних позавчора ввечері в індійському мегаполісі Мумбаї (Бомбей). Як повідомив учора на прес–конференції в Делі міністр внутрішніх справ Індії Паланьяппан Чидамбарам, 23 поранені перебувають у тяжкому стані, тож кількість жертв може зрости. «На фінансову столицю Індії здійснено нову терористичну атаку. Метою злочинців було порушити єдність та цілісність республіки», — заявив глава МВС. І додав, що «вибухи були організовані з метою нападу на іноземців та туристів».

Тур–де–Ліван із чотиримісячною перервою

Тур–де–Ліван із чотиримісячною перервою

Семеро естонських велосипедистів, яких викрали 23 березня в долині Бекаа (територія Східного Лівану), нарешті повернуться додому. Учора велотуристів, які майже чотири місяці просиділи в полоні в ісламістів, нарешті звільнили. Як повідомляє агенція ІТАР–ТАКС із посиланням на заяву місцевих правоохоронних органів, звільнення естонців удалося досягнути завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів, які весь цей час вели переговори з викрадачами. Водночас ліванська поліція не повідомляє, на яких умовах викрадачі звільнили туристів і чи довелося платити за них викуп.

Ударимо гімном по статевій дискримінації!

Ударимо гімном по статевій дискримінації!

В Австрії роками тривали дискусії стосовно державного гімну, в якому, на думку феміністок, дискриміновано жінок. І ось нарешті три провідні політичні сили країни — соціал–демократи, народники та «зелені» — дійшли згоди, що феміністки таки мають рацію, тому в текст гімну буде внесено зміни.

Самітні суперечки на краю прірви

Самітні суперечки на краю прірви

Сьогодні у Брюсселі може відбутися надзвичайний саміт глав держав та урядів країн єврозони. З відповідною ініціативою минулого вівторка виступив президент Європейського Союзу Герман Ван Ромпей. На його думку, учасники зібрання мають ухвалити низку термінових рішень, щоб не допустити системної кризи в єврозоні через поглиблення фінансових труднощів Греції та поширення кризових тенденцій на Іспанію та Італію. На думку Ван Ромпея, потреба скликання надзвичайного саміту стала очевидною після того, як Єврогрупа (міністри фінансів єврозони) на своєму засіданні у Брюсселі на початку тижня дійшла згоди щодо шляхів вирішення грецької кризи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики