Тарасик замахнувся на «Гіннесса»

12.07.2011
Тарасик замахнувся на «Гіннесса»

Восьмирічний рекордсмен. (Фото з домашнього архіву сім’ї Хомутів.)

Відразу в багатьох інтернет–виданнях з’явилося повідомлення, що восьмирічний хлопчик iз міста Бучач Тернопільської області встановив рекорд Гіннесса з віджимання від підлоги. Інформація виявилася не зовсiм достовірною, однак другокласник бучацької початкової школи Тарасик Хомут справді має серйозні задатки для встановлення найвищих спортивних рекордів.

Нещодавно його батьки надіслали до офісу Книги рекордів України в Києві електронний диск із записом останнього досягнення свого сина. За дві з половиною години хлопчик зробив поспіль півтори тисячі віджимань від підлоги! При цьому він лише один раз призупинив рухи, щоб ковтнути води, та ще після кожної сотні вправ злегка почергово розминав руки і ноги, однак усе це — не змінюючи положення в упорі лежачи.

Як розповіла «УМ» мама Тараса Ольга Хомут, син активно прилучився до спорту ще з п’яти років. Як і його старший брат, 12–річний Анатолій, регулярно займається гімнастикою в місцевому тренажерному залі «Пілігрим» під керівництвом тренера Андрія Винниченка. Особливо сподобалися хлопчиковi віджимання, тож вiн швидко досяг надвисоких результатів. 150 віджимань за 5 хвилин чи 950 разів поспіль — для нього вже звична справа, яку виконує на кожному тренуванні. Так само, як, наприклад, 50 разів підряд піднятися по канату завдовжки у 4,5 метра. Відтак хлопчик вирішив,що здатний встановлювати рекорди, а медичне обстеження підтвердило: міцний організм цілком здатний переносити подібні навантаження.

Переглянувши надіс­ланий Тарасовими батьками диск, представники Книги рекордів України дуже зацікавилися й повідомили, що готові незабаром приїхати до Бучача, аби зафіксувати дитячий рекорд. А там і до результатів Книги рекордів Гіннесса недалеко, тим більше що вже до кінця цього року юний спортсмен обіцяє довести кількість віджимань від підлоги до 2000! Мрія ж Тарасика — стати олімпійським чемпіоном, от тільки він ще не вирішив, з гімнастики чи з легкої атлетики.