Стихія над головою

Стихія над головою

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До відкриття на Оболонському проспекті другої частини ТРЦ «Дрім таун», а разом із ним — грандіозного «Аквапарку юрського періоду Dream Island», лишилося три дні. Новий комплекс, за словами власників центру, стане найбільшим у країнах СНД та одним із найбільших у Європі. Відвідувачів він має вразити не тільки розмірами, а й неймовірною кількістю видів відпочинку — 14 водних гірок, усі види саун, дитячі майданчики...

От тільки мешканці Оболонського району від аквапарку не в захваті — вони бояться, що і новий, і старий «монстри» от–от заваляться. Деякі фахівці ці страхи поділяють: «надійна подушка» під фундаментом не обіцяє повної безпеки. Та ще й над метро неглибокого залягання.

Такий наш «мораторій»

Такий наш «мораторій»

Представники українських громадських організацій домоглися у керівництва ЮНЕСКО дозволу відвідати останню сесію цієї організації у Парижі. Днями, сповнені вражень від того, що почули та побачили, активісти скликали прес–конференцію в Києві. За словами Ірини Нікіфорової, активістки руху «Кияни проти руйнації», найголовніше, що викрилося в Парижі, — ті звіти, які українська делегація регулярно передає в ЮНЕСКО і які в Україні чомусь перебувають під грифом «секретно», містять інформацію, котра далеко не відповідає реаліям. «Судячи з неофіційного перекладу останнього звіту української делегації, в Україні вже діє мораторій на забудову історичної зони, але це байка. Також було зазначено, що в Києві для дослідження проблемних будівництв було створено комісію, в яку увійшли усі зацікавлені сторони. «Зацікавлені сторони» справді були: забудовники і чиновники, які ті дозволи давали», — додає координатор ініціативи «Збережи старий Київ» Ігор Луценко.

Всі статті рубрики