Естетська забавка чи необхідність?

Естетська забавка чи необхідність?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На Венеційському бієнале–2011 було презентовано перший випуск оновленого журналу «Українська культура». Подія, гідна титулу «Сенсація року», оскільки останнім часом новини з фронту мистецьких часописів мають протилежне емоційне забарвлення: видання банкрутують, закриваються, призупиняють свій вихід... Самовідданими Дон Кіхотами, які ще тримаються у нерівній боротьбі з вітряками системи, залишаються «Кур’єр Кривбасу», журнал «Шо» та кілька інших ЗМІ, які можна перерахувати на пальцях однієї руки. Ситуація з мистецькою періодикою виглядає ще безрадіснішою, якщо згадати про долю колись потужного медіа–об’єднання Мінкульту, до якого входили видання, присвячені окремо театру, музиці тощо... Утім з’являються також і нові молоді медіа, повні ідей і готові цю ситуацію змінювати.

Кінолікнеп до свята

Кінолікнеп до свята

Проект «Кіноспадщина України на Першому Національному», ініційований Мінкультури та, власне, Першим телеканалом, має щонайменше два надзавдання. Перше — ще раз нагадати нам усім, якими визначними фільмами ми можемо пишатися. Друге — поінформувати українську молодь, що картини, якими пишаються їхні батьки, взагалі існують у природі. Для них, перегодованих голлівудським «кіноменю», це буде справжнім одкровенням, переконані ініціатори проекту. На прес–конференції, присвяченій запуску проекту «Кіноспадщина України на Першому Національному», президент НТКУ Єгор Бенкендорф дав зрозуміти, що однією з тих, хто відкриватиме для себе кінокласику, буде також і його друга половинка. За словами пана Єгора, коли він захоплюється тим чи іншим фільмом, дружина взагалі не розуміє, про що йдеться...

Фантастичні збори

Фантастичні збори

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Навесні 2013 року в Києві пройде Єврокон (Європейський конгрес наукової фантастики). Такі форуми щорічно, починаючи з 1972–го, проводить Європейське товариство наукової фантастики (ESFS) у різних країнах. Рішення про Київ як столицю Єврокону–2013 ухвалили у червні в Стокгольмі на цьогорічному конгресі. В Україні Єврокон вітатимуть уже вдруге (вперше — 2006 року).

Всі статті рубрики