Електронне митарство

Електронне митарство

Цьогоріч уперше в Україні апробується електронна подача документів. Одні фахівці радять не ризикувати і нести документи в приймальну комісію особисто, водночас міністр освіти Дмитро Табачник запевняє, що «система працює нормально». І додає: «Не помиляється той, хто нічого не робить». «УМ» вирішила дізнатися, якi труднощі найчастіше виникають під час електронної реєстрації.

Автоматизація — справа чоловіча

Автоматизація — справа чоловіча

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

...Ляльку Барбі ще ніхто для дівчаток не відміняв! І якби якійсь iз маленьких україночок у її щасливому дитин­стві сказали, що вона справою життя згодом обере автоматизацію виробничих процесів — вона щиро і довго сміялася б. Якась, але не Катя Міщенко! У нинішньої четвертокурсниці інженерно–хімічного факультету Національного технічного університету «КПІ» в ті «далекі» часи були і Барбі, і її незмінний супутник Кен, але стояли вони... за пультом автоматизації. Щоправда, вона ще не знала, чим вони там керують в автоматичному режимі, але що саме керують — знала точно. Там, де вона сьогодні вчиться, — прекрасний викладацький колектив, здатний підготувати своїх студентів і до виробничих випробувань, і до олімпіадних перипетій. Та не їй цього разу судилося стати переможцем другого туру Всеукраїнської олімпіади з автоматизованого управління технологічними процесами серед вищих навчальних закладів: усе ж автоматизація і робототехніка залишаються, в основному, справою чоловічою.

Секретарiату Президента України

Секретарiату Президента України

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учителi Львiвщини не вперше висловлюють свою стурбованiсть станом справ в освiтi. Усiм вiдома iстина, що погана та влада, яка не дбає про розвиток культури та освiти. Лише той, хто думає про майбутнє своєї держави, хто спроможний зазирнути на столiття вперед, найперше по–справжньому подбає про належну освiту молодого поколiння. На жаль, наша влада дбає лише про власну кишеню, про те, як виховати раба, як довести молоду людину до повної деградацiї...

Всі статті рубрики