НОВИНИ ПЛЮС

05.07.2011

Парламент

Голова Верховної Ради пропонує депутатам на останньому тижні цієї сесії працювати щодня до вичерпання порядку денного. «Пропозиція полягає в тому, щоб кожен день на ранковому засіданні ми ставили на розгляд питання про необхідність проведення вечірнього засідання до завершення розгляду питань, визначених на кожен день», — заявив Володимир Литвин учора після засідання погоджувальної ради. На останній тиждень припаде низка важливих проектів, зокрема пенсійна реформа.

Партактив

Соцпартію України виключили з Соціалістичного інтернаціоналу. Про це повідомили «Українській правді» учасники ради Соцінтерну, яка відбулася 1–2 липня в Афінах. Рада проходила під головуванням президента Соцінтерну, прем’єр–міністра Греції Георгія Папандреу і була присвячена новій хвилі демократії, спричиненій «весною народів» у Північній Африці. Серед рішень цієї Ради, що ухвалені під впливом «арабської весни», було і видалення низки партій із лав СІ за невідповідність дій цих партій основоположним цінностям та принципам Соціалістичного інтернаціоналу. «Чистка» передовсім зачепила арабські країни, а в Європі постраждали Болгарська партія лівих соціал–демократів та СПУ Олександра Мороза.

Колізії

Заплановане підписання меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та США щодо співпраці в питаннях ядерної безпеки не відбулося. Меморандум повинні були підписати міністр закордонних справ Костянтин Грищенко і держсекретар США Хілларі Клінтон у п’ятницю на зустрічі у Вільнюсі, повідомляють джерела «Дзеркала тижня». Американська сторона була готова до підписання, але Грищенко прилетів до Литви, не маючи достатніх повноважень для підписання меморандуму.

Медіа для мас

Екс–міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова стала директором кримської телерадіокомпанії «Чорноморська». Одна з лідерок БЮТ Криму змінила на посаді Тетяну Красикову. «Компанія перебуває у важкому стані, й щоб якось не збільшувати [проблеми], а вивести її з цього важкого стану, призначається новий керівник, куратор», — пояснила Красикова, за повідомленням «Контекст–Крим».