Ой, сусідко, сусідко...

Ой, сусідко, сусідко...

Такий сприятливий для євроінтеграційних прагнень України рік, як 2011–й, наступного разу випаде не скоро. Відучора й до Нового року в Європейському Союзі головуватиме Польща — один із найвідданіших прибічників вступу нашої держави в ЄС. А прийняла повноваження Варшава від Будапешта — ще одного сусіда й симпатика України. Про підсумки піврічного головування Угорщини в Євросоюзі, перспективи розширення ЄС та наші шанси «приєднатися до клубу» на прес–конференції в Києві розповів надзвичайний і повноважний посол Угорської Республіки в Україні Міхаль Баєр.

Болісна дорога до траншу

Болісна дорога до траншу

Парламент Греції вчора ухвалив другий пакет законів, спрямованих на скорочення бюджетних витрат у 2011—2015 роках (перший депутати затвердили в середу ввечері). Відповідно до внесених у законодавство змін, країна за вказаний період має заощадити 28 мільярдів євро бюджетних коштів та ще 50 мільярдів отримати від приватизації. Ухвалення цих нормативних актів відкриває шлях до отримання Грецією чергових траншів міжнародної допомоги. У Євросоюзі та Міжнародному валютному фонді висловили задоволення голосуванням грецьких парламентаріїв, тож наступного місяця Афіни можуть сподіватися на вже п’ятий транш кредиту в розмірі 12 мільярдів євро.

Рональд і солдат

Рональд і солдат

З нагоди 100–річчя від дня народження 40–го президента США Рональда Рейгана, у Будапешті відкрили йому пам’ятник — на знак вдячності за сприяння падінню комуністичних режимів у країнах колишнього соцтабору. На церемонії урочистого відкриття монумента, встановленого в центрі угорської столиці на площі Сабадшаг (Свободи), були присутні прем’єр–міністр Угорщини Віктор Орбан та колишній держсекретар США Кондоліза Райс.

Всі статті рубрики