І сам не в хаті, й хата — під арештом

01.07.2011

У ході досудового слідства на деяке майно Юлії Тимошенко та Юрія Луценка було накладено арешт. Про це на вчорашньому брифінгу повідомив заступник Генерального прокурора Михайло Гаврилюк.

За позовом, який пред’явлено Луценкові, збитки державі оцінено у 978 тис. грн. Для забезпечення позову на частину майна і рахунки екс–міністра внутрішніх справ накладено арешт на суму більш як 1,7 млн. грн. При цьому пан Гаврилюк відмовився повідомити, у яку суму оцінюється майно, арештоване в Тимошенко.

Сам же Юрій Луценко вчора знову постав перед судом. У перерві він розповів журналістам, що правоохоронці справді описали його чотирикімнатну квартиру на Печерську (в будинку біля ЦВК) «і, здається, три автомобілі». При цьому Юрій Віталійович вважає, що справа не в збитках, а в бажанні запроторити його за ґрати. «У мене, звичайно, немає таких грошей, але декілька народних депутатів заявили готовність відшкодувати ці збитки. Однак питання не в цьо­му. Їм потрібен Луценко, а не відшкодування», — вважає екс–міністр.

Що ж до самого засідання, то суд продовжив «штампувати» відмови. Клопотання Луценка про відвід судді Сергія Вовка, про суд присяжних, про залучення Геннадія Москаля адвокатом залишились незадоволеними. Обвинувачений знову наголосив, що суддя Вовк висить на гачку кримінальної справи, тому є заангажованим. Пан Юрій запропонував витребувати у прокуратури та Вищої ради юстиції документи, які стосуються Вовка. Суддя очікувано відмовив у розкручуванні справи проти себе.

«Янукович святкує 75–ту річницю 37–го року, дивлячись на клітки з кенгуру в «Межигір’ї» і клітки зі своїми ворогами», — так Луценко прокоментував розгортання подій. І виявив симетричність влади у всіх «опозиційних» процесах. «У нас суддя Вовк, проти якого заведено справу, а у Юлії Володимирівни — молодий вундеркінд [Родіон Кірєєв]. Кишка тонка, «но танкі наши бистри», — пожартував екс–міністр.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Адвокат Юлії Тимошенко, народний депутат від БЮТ Сергій Власенко допускає, що його підзахисна може бути засуджена на значний термін реального ув’язнення. «У мене є глибоке переконання, що, незважаючи на те, що в матеріалах справи немає жодного складу злочину, вони ухвалять їй вирок на 7—10 років позбавлення волі без умовного терміну», — сказав Власенко журналістам.

Сама екс–Прем’єрка, коментуючи у «Твіттері» інформацію про арешт її майна, написала: «Прокуратура заявила, що все моє майно заарештовано. Цікаво, на собак це розповсюджується? Їм гуляти можна чи вони на підписці, як і я?»