НОВИНИ ПЛЮС

30.06.2011

Президент Монголії в Україні

Україна з Монголією мають «багато питань взаємного інтересу» як у торговельно–економічних відносинах, так і в «спільному позиціюванні у міжнародних організаціях». Про це вчора під час зустрічі з президентом Монголії Цахіагійном Елбегдоржем у Києві заявив Віктор Янукович. Зокрема, Київ вивчає питання про відкриття у Монголії підприємств із видобутку та переробки корисних копалин.

Елбегдорж, зі свого боку, відзначив традиційно дружні взаємини між нашими державами і звернув окрему увагу на високий рівень освіти, який традиційно отримували монгольські студенти в українських вузах. Сам глава Монгольської держави 1988 року закінчив факультет військової журналістики Львівського вищого військово–політичного училища, а його дружина Хажидсуренгійн Болормаа — Львівський національний університет ім. Франка.

Перед тим як прилетіти до Києва, президентське подружжя відвідало Львів, де зустрілося з колишніми однокурсниками. У Львові Елбегдордж і Болормаа познайомилися, там же народився їхній перший син. Зараз у подружжя 27 дітей — четверо рідних та 23 усиновлених сиріт. Президент Монголії є найбагатодітнішим главою держави у світі.

Африканський «ляп» Януковича

Президент Віктор Янукович привітав президента Гани Джона Еванса Атті з Днем незалежності іншої країни. Відповідне привітання було оприлюднено на сайті глави держави. День незалежності від Франції 27 червня відзначало Джибуті, президентом якої є Ісмаїл Омар Гелле. Учора помилку на сайті Януковича виправили.

Як повідомив «УП» директор інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин, помилки припустився співробітник Міністерства закордонних справ — «через зловживання використанням шаблонів та функцій «копіювати–вставити». Волошин також запевнив, що в оригіналі, надісланому на адресу президента республіки Джибуті французькою мовою, помилки немає, тому «жодної шкоди іміджу України в цьому аспекті не завдано».

Іващенко припинив голодування

Печерський райсуд Києва вчора відмовився задовольнити клопотання адвокатів колишнього в.о міністра оборони Валерія Іващенка про відвід прокурорів. Наступне судове засідання у цій справі має відбутися 7 липня. Як заявив в ефірі «5–го каналу» адвокат Борис Нечипоренко, захисники Іващенка готують скаргу до Європейського суду з захисту прав людини щодо тримання їхнього підзахисного під вартою.

25 червня Іващенко, прислухавшись до рекомендацій лікарів, рідних та адвокатів, припинив голодування у зв’язку з реальною загрозою його здоров’ю і життю