Мовчання голосніше за слова

Мовчання голосніше за слова

Мешканці Мінська та ще близько 50 міст Білорусі позавчора о 19–й годині вже втретє вийшли на маніфестацію–хепенінг — як і дві попередні середи, учасники оригінального протесту проти влади лише мовчки прогулювалися та час від часу, зупинившись, починали аплодувати. Такі «прогулянки протесту», без жодних транспарантів, мікрофонів, трибун чи політичних виступів — ініціатива руху «Революція через соціальні мережі», учасники якої домовляються про місце й час зібрання в інтернеті.

Вечеря на столі, Греція — на думці

Вечеря на столі, Греція — на думці

Сьогодні у Брюсселі відбудуться головні засідання та дискусії дводенного саміту лідерів Європейського Союзу. Розпочався саміт учора о 19.30 iз вечері, під час якої глави 27 держав — членів ЄС дискутували про те, як не дати грецькій кризі перерости в загальноєвропейську. З остраху перед таким розвитком подій європейські лідери, певно, таки погодяться надати Греції черговий пакет фінансової допомоги. За неофіційною інформацією, його розмір становитиме 90 мільярдів євро, iз них 30 мільярдів мають надати приватні банки та інвестори. Перед початком саміту лише Чехія чітко заявила, що не робитиме внеску в таку допомогу. Порядком денним не передбачено ухвалення конкретних зобов’язуючих рішень — лише загальна декларація. Але досягнуті неформальні домовленості надалі будуть враховані в таких документах.

Сонце прокидається

Сонце прокидається

Науковці лякають землян потужними магнітними бурями, які нібито загрожують нашій планеті через пожвавлення сонячної активності. Американська космічна агенція НАСА ще наприкінці минулого року попередила, що Сонце прокидається після 11–річного періоду спокою і входить у такий самий за тривалістю цикл підвищеної активності, що може мати значний вплив на життя та діяльність населення Землі. У своїх висновках американські науковці спиралися на дані, отримані від пари космічних зондів STEREO та супутника ACE, запущеного торік у лютому Обсерваторією динаміки Сонця спеціально для складання прогнозів активності нашого світила на найближчі роки. Сильні викиди на Сонці можуть надсилати в напрямку Землі потоки заряджених частинок, які впливатимуть на функціонування магнітного поля нашої планети, ускладнювати супутниковий зв’язок i чинитимуть інші серйозні перешкоди, зокрема в діяльності систем навігації GPS, радіозв’язку чи авіанавігації.

Посмажив картоплю — заправив літак

Посмажив картоплю — заправив літак

Нідерландська авіакомпанія KLM, починаючи з вересня, здійснить 200 рейсів між Амстердамом і Парижем, використовуючи як пальне рослинну олію. Таке рішення керівництво KLM ухвалило після того, як Євросоюз висунув вимогу до кожної з європейських авіакомпаній скоротити до 2012 року викиди шкідливих газів у атмосферу на 3 відсотки, повідомляє Бі–Бі–Сі. Літаки, що вирушать в «екологічні» рейси, заправлятимуть біологічним пальним лише наполовину, а другу частину становитиме традиційний гас.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики