Канікули з Богом

23.06.2011

На Тернопільщині все популярнішим стає дитячий відпочинок у християнських літніх таборах, що їх організовує Українська греко–католицька церква. Батькам вони особливо до вподоби, бо при духовній опіці вони спокійні за своїх синів–дочок, до того ж там їм у доступній і популярній формі пояснюють надзвичайно важливі речі, через різноманітні ігри та забави навчають добру та любові до ближніх.

Цьогоріч в області розпочали роботу чотири великі християнські табори, де зі школярами працюватимуть священики, студенти духовних семінарій та волонтери, які набули необхідних знань у спеціальній школі для лідерів християнських таборів. Три такі табори — у райцентрах Теребовля, Бережани та Козова — призначені лише для місцевих дітлахів, і один, розташований при загальновідомому Зарваницькому Маріїнському духовному центрі — для бажаючих звідусіль. До речі, під час відпочинку в останньому діти і підлітки можуть водночас не тільки засвоювати ази духовних наук та відвідувати богослужіння, а й займатися у гуртку рукоділля і навіть вивчати іноземну мову.

Окрім великих загальноєпархіальних таборів такі самі, тільки для значно меншої кількості дітей, має можливість організовувати кожний окремий деканат чи парафія. Для цього, як повідомили «УМ» у Тернопільсько–Зборівській єпархії УГКЦ, потрібні лише «активізуюче начало» від священиків та бажання батьків. У сільській місцевості, до речі, за перебування в такому таборі батьки можуть розраховуватися не тільки грішми, а й продуктами. Тернопільсько–Зборівська єпархія почала також практикувати організацію літніх християнських таборів для дітей з особливими потребами.