Недочитана книга

17.06.2011

За десять днів, які суд дав Юлії Тимошенко на ознайомлення з матеріалами її кримінальної справи про «газові» угоди з Росією, колишня Прем’єрка змогла ознайомитися лише з чотирма томами справи з чотирнадцяти. Про це вчора на брифінгу повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко. Сам він устиг прочитати шість томів.

«Сьогодні ми, відповідно до рішення суду, закінчили ознайомлення з матеріалами, не маючи можливості ознайомитися з повним обсягом документів. Однак ми очікуємо передачі цих матеріалів до суду», — сказав нардеп від БЮТ. За словами Власенка, захист Тимошенко попереджав, що влада дала «сміхотворно маленький» термін для детального вивчення доказів обвинувачень на адресу екс–Прем’єра. «Тим більше що, за поданням того самого слідчого і рішенням того самого судді, Тимошенко обмежена в термінах ознайомлення з матеріалами іншої кримінальної справи», — додав Власенко.

На іншому брифінгу голова фракції «БЮТ–Батьківщина» Іван Кириленко заявив: БЮТ наполягає на виконанні рекомендацій Європарламенту щодо скасування запобіжних заходів представникам опозиції в Україні.

«Чи не здається вам, колеги, що ви самі, своїми руками, заміновуєте собі такий омріяний і бажаний шлях в Європу? А по суті, додому, бо дехто з вас таки облаштувався там і надовго», — сказав Кириленко, апелюючи до представників влади. «Так виконайте резолюцію Європарламенту (припиніть переслідування Тимошенко, Луценка, Діденка та ін.) — і покажіть всьому світу, що українська влада таки здатна сповідувати істинні цінності, здатна визнавати й виправляти свої помилки», — закликав лідер парламентських БЮТівців.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Колишній т.в.о. міністра оборони Валерій Іващенко, який обвинувачується у скоєнні службового злочину, оголосив безстрокове голодування. Він голодує на знак протесту проти упередженості колегії суддів Печерського районного суду Києва, яку очолює суддя Сергій Вовк, повідомляє УНІАН.