ХРОНІКА

17.06.2011

Теніс

У першому раунді кваліфікації жіночого парного розряду Уїмблдону українка Леся Цуренко й румунка Єлена Богдан, сіяні під восьмим номером, несподівано легко програли дуету Верле/Фальконі (ФРН/США) — 3:6, 1:6.

Учора ввечері в третьому – вирішальному — колі відбору за місце в основній сітці «одиночки» Цуренко в українському дербі протистояла Тетяні Лужанській.

* * *

Ілля Марченко поступився в 1/8 фіналу трав’яного турніру АТР в Істборні росіянину Ігорю Куніцину — 3:6, 6:1, 2:6.

Водне поло

Чемпіонат України. Фінал. «Іллічівець» (Маріуполь) — БМК (Харків) — 9:10, 14:11 (серія до трьох перемог — 1:1).

За третє місце. «Динамо» (Львів) — зб. Севастополя — 9:6, 12:10 (серія до двох перемог — 2:0).

Баскетбол

Головний тренер чоловічої збірної України американець Майк Фрателло оголосив список гравців, які 4 липня в Южному почнуть підготовку до чемпіонату Європи. У розширеному листі — 21 баскетболіст, але в заявку на вересневий Євробаскет у Литві потраплять лише 14.

* * *

Іспанський тренер Хосе Беррокаль, котрий привів «Будівельник» до перемоги в чемпіонаті України, швидше за все, залишить Київ через особисті причини. Його місце пророкують чорногорцю Звездану Мітровичу — колишньому керманичу «Хіміка» й «Кривбас–баскета».

Волейбол

Чоловіча команда «Фаворит», яка в минулому сезоні в українській суперлізі представляла Лубни, переїжджає до обласного центру — Полтави.

Шахи

У Києві триває ювілейний — 20–й за роки незалежності й 80–й загалом — чемпіонат України. Турнір, що проводиться за коловою системою в 11 турів, зібрав 12 провідних гросмейстерів, за винятком Василя Іванчука (львів’янин мав попередньо укладений контракт на участь у комерційному турнірі в Румунії, строки якого наклалися на строки української першості).

У центральному матчі шостого ігрового дня екс–чемпіон світу киянин Руслан Пономарьов і його партнер по збірній України харків’янин Павло Ельянов розписали бойову нічию. Пономарьов очолює турнірну таблицю, набравши 4,5 очка. На другому місці з 4 балами дещо несподівано розташувався львів’янин Юрій Криворучко. По 3,5 пункта набрали Ельянов, Захар Єфименко, Олександр Моїсеєнко та Євген Мірошниченко.

* * *

У четвертому турі змагань за участю шести гросмейстерів у Румунії Василь Іванчук білими фігурами програв колишньому співвітчизникові, а нині громадянину Росії Сергію Карякіну. Львів’янин із двома очками ділить місця з четвертого по шосте, а попереду — норвежець Магнус Карлсен (3,5).

«Формула–1»

Гран–прі Бахрейну, яке мало відкрити цьогорічний сезон і було скасоване через нестабільну політичну ситуацію в державі, остаточно виключили з календаря «королівських» перегонів.